Modetrends herfst mannen 2021
Style

6 opvallende modetrends voor herfst 2021

Misschien was je het zomergevoel al een beetje kwijt, maar op 21 september is de zomer ook officieel voorbij. De herfst begint, en naast vallende bladeren en pepernoten in de winkelschappen is dit ook de tijd voor nieuwe trends. De stijlvolle man kiest natuurlijk voor tijdloos, maar je wil natuurlijk wel op de hoogte blijven, en er kan altijd een trend bij zitten die jou aanspreekt. Wat zijn zoal de opvallende modetrends voor herfst 2021? We hebben het voor je uitgezocht en laten je hieronder de zes opvallendste herfst 2021 trends voor mannen zien.

1. Rood is de kleur

De presentaties van de herfstcollecties van de grote modemerken waren al in februari. Daar kon je al zien welke kant het in het najaar opgaat: er was opvallende veel rood te zijn bij de mannenkleding. Bijvoorbeeld fel rode jassen van Louis Vuitton, en rode pakken bij onder andere Casablanca en ERL. Hierdoor geïnspireerd voegden ook andere merken wat rood toe aan de herencollectie. We zijn benieuwd of we dit de komende tijd in het straatbeeld terug gaan zien.

Modetrends herfst mannen 2021 rood

2. Aarde tinten

Gelukkig valt er genoeg te kiezen op het gebied van herfsttrends voor mannen. Hou je niet van rood, dan spreekt een bijna tegengestelde trend je misschien meer aan: aardse kleuren en tinten. Zand, crème en bruin bijvoorbeeld. Maar ook kaki, beige, bruin, wit en groen sluiten aan bij deze trend. Dit geeft een totaal ander beeld, en is ook wel wat makkelijker te combineren dan rood: Met bijvoorbeeld een beige of zandkleurige trui,  een bruine broek en een crèmekleurige of kaki jas ben je helemaal bij de tijd.

Modetrends herfst mannen 2021 aarde tintent

3. Meer alternatieven voor het traditionele pak

Door de corona maatregelen werd er de afgelopen anderhalf jaar volop thuis gewerkt, ook door de ontwerpers. Het lijkt erop dat door het thuiswerken de aandacht voor het klassieke pak met stropdas wat is verminderd.

Je ziet namelijk steeds meer alternatieven: kleding die geïnspireerd is door het pak, maar wel met een eigenzinnige uitstraling. Nieuwe namen die je hoort zijn het non-pak of pyjama-pak: de kenmerken zijn onder ander geen stevige schouders, meer kleur, geen voering en geen revers, en veel lossere vormen.

Modetrends herfst mannen 2021 alternatief pak

4. Baseball Jacks

Sportswear als kleding voor dagelijks gebruik is zowel voor mannen als vrouwen al jarenlang normaal. Het grote voordeel hiervan is dat sportieve kleding doorgaans lekker zit. De inspiratie voor dit najaar komt uit het honkbal.

Een opvallende herfst trend voor mannen voor deze herfst zijn namelijk baseball jacks. Comfortabel, sportief en in een ruime keus aan kleuren en designs. Een jas die echt goed past bij deze tijd van het jaar, want een baseball jack is de ideale tussenjas: niet te dun en niet te dik maar precies het type jas voor het wisselvallige weer in het najaar.

Modetrends herfst mannen 2021 baseball jacks

5. Leren jassen

Leren jassen zijn weer helemaal terug, hoewel je net zo goed kunt stellen dat ze nooit zijn weggeweest. Leer staat voor een sterke en stoere uitstraling, en dit najaar staan leren jassen voor mannen volop in de belangstelling. Met een stijlvolle leren jas sla je twee vliegen in één klap: je bent trendy en tegelijkertijd tijdloos. Of zelfs drie vliegen: een leren jas bied je ook nog eens veel comfort.

Herfst trends voor mannen 2021 leren jassen

6. Mannen kapsels trends

Het begin van de herfst kan ook een goed moment zijn voor een nieuw kapsel. De trend voor de herfst en winter van 2021 is kort: zo is de buzz cut populair, een zeer kort mannenkapsel, bekend van onder andere David Beckham. Een andere, al een tijdje opkomende herenkapsel trend is kort aan de zijkant en bovenop iets langer en naar voren gedragen, in de volksmond wel het Lil’ Kleine kapsel genoemd.