Film & Serie

Videoland kondigt zesde en laatste seizoen hitserie Mocro Maffia aan

mocro-maffia-zesde-seizoen-videoland

Het vijfde seizoen van de hitserie Mocro Maffia is net van start gegaan, maar Videoland kondigt nu al het zesde (en tevens laatste) seizoen van de populaire Nederlandse misdaaddrama aan. Kijkers van de serie zitten al vanaf de première 2018 op het puntje van hun stoel terwijl ze worden meegezogen in de strijd om de lucratieve cocaïnehandel in Amsterdam. Het initiatief van acteur en scriptschrijver Achmed Akkabi en Thijs Römer mag gerust een meesterwerk worden genoemd.

Succes van Mocro Maffia

Het succes van de serie is immens, en daarmee ook het succes van Videoland, want we kunnen gerust benoemen dat de serie Mocro Maffia al vijf jaar het paradepaardje van de streamingdienst is. In maart 2022 bereikte de serie een mijlpaal van maar liefst 50 miljoen streams, en is momenteel te zien in meerdere landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Japan, en Engeland. Op IMDb scoort de serie uitmuntend, en heeft de hoogste score in de categorie Nederlandse series.

Het zijn niet alleen de seizoenen van deze snoeiharde serie die kijkers aan de buis gekluisterd houdt, maar ook de zenuwslopende spin-offs die meer diepgang aan de serie geven. Zo konden we Meltem en Tatta beter leren kennen, een succesformule dat uit het creatieve brein van Akkabi kwam. “We kijken welk personage populair is, en die lichten we dan uit“, zo liet hij eerder weten in een interview. Dit bleek een geniale zet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mocro Maffia (@mocromaffiadeserie)

Slotseizoen in 2024 te zien op Videoland

Het zesde en allesbepalende slotseizoen zal volgens de producers een ‘allesbepalende ervaring’ geven. Kijkers worden al jaren meegenomen in de strijd tussen Romano, Potlood en Paus, en waren getuige van liefde, verraad en hebzucht. Ze konden zien hoe de vriendengroep groot werd in de cocaïnehandel, en hoe de groep uiteenviel, waarna ze elkaar naar het leven stonden. Verwacht wordt dat het zesde en laatste deel een spectaculair einde van deze strijd zal inluiden.

Fans van de serie zullen teleurgesteld zijn, maar de kracht van een film of serie zit soms juist in een definitief einde. Je kunt altijd nog genieten van de 7-delige miniserie Mocro Maffia: Komtgoed kijken, of de hele reeks gewoon nog een keer bekijken. Er is nog geen definitieve datum van seizoen zes bekend, maar naar verluidt zal dat in 2024 zijn. Tot die tijd kunnen we nog genieten van het vijfde seizoen van deze spijkerharde misdaadserie. Check hieronder een compilatie van de afgelopen seizoenen.