Film & Serie

Misdaadserie Tokyo Vice op HBO Max is een schot in de roos

tokyo vice

Gebaseerd op de memoires van journalist Jake Adelstein, is Tokyo Vice een gloednieuwe serie die te zien is op HBO Max. Het is een meeslepende en intense serie die je gelijk in de eerste aflevering terugbrengt naar de tijd waarin regisseur Michael Mann de koning was van de filmische misdaad drama’s.

Tokyo Vice

In zijn meest aansprekende werk tot nu toe schittert acteur Ansel Elgort als Jake, een zelfverzekerde man uit Missouri, wiens uitstekende Japans hem in staat stelt de eerste buitenlandse verslaggever te worden die ooit door de grootste krant van Japan is aangenomen.

Toch komt Jake er al snel achter dat het werk anders is dan hij zich had voorgesteld. Zijn baas wil dat hij doet wat Japanse misdaadverslaggevers doen: de persberichten van de politie herschrijven en geen vragen stellen die de boot zouden kunnen doen wankelen.

Maar ondanks dat Jake zijn werk eindeloos wordt afgewezen door zijn eindredacteur, kan hij het niet laten om door te vragen naar de man die schijnbaar op een brug is doodgestoken, of naar de salarisadministrateur die zichzelf midden op straat in brand stak.

Dwalend door de donkere steegjes van Kabukicho, de uitgaanswijk van Tokio, raakt hij bevriend met Samantha, een Amerikaanse gastvrouw met een verleden, en een vluchtige gangster genaamd Sato, om de vraagstukken die hij heeft op te lossen.

tokyo vice

Meeslepend en filmisch

Ondanks dat er slechts drie afleveringen zijn uitgekomen van Tokyo Vice, bewijst de serie een schot in de roos te zijn. De verhaallijnen in combinatie met de ontwikkeling die de verschillende personages doormaken, maakt deze serie één van de beste die er te vinden zijn op de streamingdienst.

We zullen niet te veel spoilers geven. Wat we wel kunnen zeggen is – als je van misdaaddrama’s houdt met een duister randje, is Tokyo Vice zeker de moeite waard om te bekijken. Tot die tijd kan je er ook voor kiezen om één van onze andere film & serie artikelen te lezen: