Netflix

Misdaadserie StartUp gaat over de schimmige wereld van crypto

startup, netflix, gencoin

Dompel je onder in de keiharde en schimmige wereld van de cryptovaluta’s. De serie StartUp is te zien op Netflix en gaat over het ontwikkelen van de munt Gencoin. Al snel hebben de ontwikkelaars door dat het betreden van deze wereld grote risico’s met zich meebrengt.

StartUp is een hit op Netflix

We verbaasden onszelf dat we deze serie nog niet eerder hadden opgemerkt. Hij staat namelijk al een flinke tijd online maar is nooit groot in het nieuws verschenen. Dit is echt een verborgen parel tussen al het Netflix-aanbod.

In StartUp draait het om de ontwikkeling van de digitale valuta Gencoin. Dit is een vergelijkbare cointreau als de bitcoin. Al snel komen de ontwikkelaars er achter dat er veel gevaar schuilt achter het maken en verspreiden van deze coin.

netflix, startup

Crypto en gangsters

In dit verhaal volg je gangleider Ronald, technologische geek Izzy en Bankier Nick. Samen zijn ze Gencoin gestart en proberen ze er een groot succes van te maken. Al snel krijgen ze te maken met andere start-ups, hackers en big money.

Daarnaast komt er veel gevaar op het spel en zelfs hun levens zijn niet meer zeker. Geven ze de potentie van Gencoin op of zetten ze alles op het spel? In de 3 seizoen die nu online staan kom je er achter hoe dit gaat verlopen. De serie krijgt op Rotten Tomatoes 91% van de kijkers. Check de trailer van seizoen 1 alvast hieronder: