Geld & Carrière

Mike Tyson’s groene goud: dit miljoenenbedrag verdient hij met wiet

mike-tyson-inkomsten-wiet
Mike Tyson test de wiet in bij de cannabis leverancier Foto: Instagram @miketyson

Mike Tyson, een van de grootste legendes in het boksen, weet ons steeds weer te verbazen. Met een omzet van maar liefst $500.000 per maand, toont ‘Iron Mike’ aan dat hij niet alleen in de boksring weet te scoren. Zijn nieuwste overwinning? Een coffeeshop in het hart van Amsterdam en zakken met geld dat hij maandelijks weet binnen te slepen.

De comeback van Mike Tyson

Mike Tyson’s financiële tocht is er een van hoogtes en laagtes geweest. Na het verliezen van honderden miljoenen aan dollars in zijn carrière, voornamelijk door persoonlijke problemen, heeft Tyson een nieuwe manier gevonden om zijn fortuin weer op te bouwen: de bloeiende cannabis industrie. Andere sterren zoals Jay-Z en Snoop Dogg gingen hem voor en hebben ook hun eigen cannabis bedrijven gelanceerd.

Zijn relatie met marihuana is geen recente ontwikkeling. Mike Tyson heeft altijd openlijk gesproken over zijn gebruik van de plant tijdens zijn boks dagen, bewerend dat het hem hielp focussen en herstellen. Vandaag, vele jaren na zijn pensioen, zet Tyson zijn associatie met cannabis voort, maar dit keer als ondernemer. Zo heeft hij verschillende ondernemingen binnen de wereld van cannabis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

De wiet ondernemingen van ‘Iron Mike’

Tyson’s cannabisimperium strekt zich uit over verschillende ondernemingen. Naast de recent geopende coffeeshop in Amsterdam, heeft hij ook een voet aan de grond in de Amerikaanse markt. Hij verkoopt cannabis en CBD-olie aan apotheken door heel de Verenigde Staten. Zijn trots is echter Tyson Ranch, zijn eigen cannabis-ranch in Californië, waar hij premium wiet produceert.

Deze ondernemingen zijn geen kleinschalige hobby’s. Tyson onthulde onlangs in een interview met The Sun dat hij ongeveer $500.000 per maand verdient met zijn marihuanahandel. Ironisch genoeg, geeft hij ook toe dat hij maandelijks zo’n $40.000 aan cannabis rookt. Om het nog verder in te laten zinken, dit is gewoon een gemiddeld jaarsalaris in Nederland dat letterlijk en figuurlijk in rook op gaat elke maand.