Media

Dit is de reden waarom Mike Tyson huilde voor hij de ring in ging

mike tyson huilen voor wedstrijd

Mike Tyson is een van de grootste en succesvolste boksers aller tijden. Tijdens de jaren tachtig en begin jaren negentig was hij bijna onverslaanbaar. Hij werd gevreesd door zijn tegenstanders en geliefd door zijn fans. Inmiddels is Mike Tyson 55 jaar oud en is op een spiritueel pad beland. Dat zorgt de laatste tijd voor veel mooie verhalen die hij met de wereld deelt.

Mike Tyson de bokslegende

Mike groeide op in de ghetto van New York. Zijn vader verdween toen hij twee jaar oud was, zijn moeder overleed toen hij 16 was. Tyson raakte op het criminele pad en zat af en toe in de jeugdgevangenis. Hij vond een boksmentor die hem onder zijn hoede nam en de rest is geschiedenis. Hij werd een sportlegende.

Tegenstanders waren, vooral in zijn gloriejaren, als de dood voor Tyson. Maar inmiddels weten we ook dat Mike zichzelf vreesde. In zijn podcast genaamd Hotboxin with Mike vertelde hij namelijk een bijzonder verhaal. Hij huilde namelijk regelmatig voor zijn gevechten. Puur uit medelijden voor zijn tegenstander.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mike Tyson (@miketyson)

Huilen voor de wedstrijd

In dit bijzondere verhaal laat hij weten dat hij vaak medelijden kreeg met zijn tegenstanders. Dit is de reden dat hij wel eens moest huilen voor de wedstrijd. Hij was namelijk bang dat hij zijn tegenstanders serieus iets aan zou doen.

Hij zegt zelf: “I’m going to do something bad to this man that his family isn’t going to like.” In die tijd had de oud-bokser veel demonen waar hij mee vocht, tot aan een cocaine verslaving aan toe. De laatste jaren is Tyson vooral op een spiritueel pad beland. Hij praat veel over meditatie, ayahuasca, magic mushrooms en zelfgroei. Een mooie ontwikkeling als je het ons vraagt. Bekijk de beelden van het interview hieronder.