Living

Voortaan geen mieren paradijs meer in je huis met afwasmiddel

mieren-bestrijden-huis
Foto: Freepik

Zodra de temperaturen stijgen, beginnen ze hun mars: mieren! Ze infiltreren in onze huizen op zoek naar lekkernijen en veranderen onze keuken in een ongewenst mieren paradijs. Dit kan erg vervelend zijn, maar geen paniek! Met deze slimme tips houd jij mieren buiten de deur.

Houd je huis goed schoon

Het schoon en opgeruimd houden van je huis is de eerste stap om mieren buiten te houden. Mieren zijn bijzonder aangetrokken tot de zoete geur van etensresten. Zorg ervoor dat je na elke maaltijd de kruimels opruimt, de afwas doet en de keukenvloer veegt of schoon maakt met de beste goedkope stofzuigers. Vermijd ook het laten rondslingeren van vuilnis, want dit is een ware schatkist voor deze kleine insecten.

Daarnaast laten mieren een geurspoor achter dat hen helpt voedselbronnen te vinden en hun vriendjes naar dezelfde plek te leiden. Een grondige reiniging met zeep kan helpen om dit spoor te wissen en de mieren te ontmoedigen om terug te keren. Het is misschien een beetje werk, maar dan zorg je er wel voor dat je huis vrij blijft van mieren!

mieren in huis weghouden

Afwasmiddel: een verrassend mieren werend middel

Je zou het misschien niet verwachten, maar naast dat afwasmiddel perfect is om je bakplaat of witte schoenen schoon te maken, is afwasmiddel een krachtig hulpje in je strijd tegen mieren. Een afwasmiddel met citroen geur werkt bijzonder goed. Spuit een lijn van dit afwasmiddel rond de plekken waar je de mieren ziet. Ze hebben een hekel aan de geur en zullen dit gebied waarschijnlijk vermijden.

Voor een nog groter effect, probeer het leeggieten van je gebruikte afwaswater rond de plaatsen waar je mieren hebt opgemerkt. Het afwaswater, gevuld met zeep en etensresten, is als een barrière waar mieren liever niet overheen gaan. Als je geen afwasmiddel bij de hand hebt, maak je geen zorgen! Er zijn nog andere middelen die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld, de geur van lavendel of verspreide koffieprut kan mieren ook op afstand houden. mieren in huis vermijden