microsoft xbox playstation
Tech

Microsoft komt met geniale Xbox Mini Fridge in concurrentiestrijd met Playstation

Het is een eeuwigdurende strijd die voorlopig niet tot een einde gaat komen. Microsoft Xbox versus Sony’s Playstation. Hoewel de nieuwe PS5 en de Xbox Series X nek aan nek gaan op het gebied van performance, doen beide bedrijven er alles aan om klanten voor zich te winnen. Microsoft heeft hierbij een briljant nieuw product bedacht. In dit artikel gaan we dieper in op de Xbox Series X Mini Fridge.

Microsoft Xbox E3

Op het jaarlijkse E3 evenement sloot Microsoft hun showcase af met een product wat niemand had zien aankomen. E3 staat voor ‘The Electronic Entertainment Expo’. Het is een jaarlijkse beurs voor de videogame-industrie. Het evenement wordt gepresenteerd door de Entertainment Software Association. Talloze game developers en fabrikanten voor accessoires gebruiken deze beurs om de nieuwste merchandise te promoten.

En de aankondiging die Microsoft deed was eentje die niemand had verwacht. Vlak na de aankondiging schoten fans in de lach, puur en alleen om het feit dat Microsoft al vaker kritiek heeft gehad op het design van hun consoles. Je raadt het al: De Xbox Series X lijkt ook wel een klein op een koelkast. Daar besloot Microsoft slim op in te spelen door een koelkast te ontwerpen die precies de vorm van een Xbox heeft.

microsoft xbox E3

Xbox Mini Fridge

Ook beloofde Microsoft dat de koelkast “de krachtigste van zijn soort” gaat zijn. Een slimme marketingstrategie, aangezien het een van de belangrijkste marketing punten van de Xbox console zelf is. Dat neemt echter niet weg dat de Xbox Series X Mini Fridge eruit ziet als iets wat je in huis moet hebben, met het strakke (ietwat herkenbare) design met fel groene lichten die gaan branden zodra het deurtje open gaat. Deze mini-koelkast is een must-have voor iedere gameliefhebber.

Toen de Xbox Series X voor het eerst werd aangekondigd in 2019 keken mensen meteen naar de vorm en vergeleken deze met een koelkast – een meme die Microsoft uiteindelijk wist te implementeren in hun eigen marketing. De aankomende Xbox Mini-koelkast is niet de eerste koelkast in de vorm van een Xbox Series X. Het bedrijf gaf in november al een echte, full-sized Series X-vormige koelkast weg.