Geld & Carrière

Michael Jackson verdient dit bizarre bedrag zelfs na zijn dood

dit verdient michael jackson na zijn dood

Sommige mensen moeten hard werken om een redelijk pensioen op te bouwen. Andere mensen krijgen na hun dood nog aanzienlijke bakken met geld binnen, zo ook Michael Jackson. Ondanks dat de King of Pop in 2009 is overleden, komen er elk jaar nog absurde bedragen binnen op zijn naam. Maar hoeveel verdiend Michael Jackson nog na zijn dood, en waar komt al dit geld vandaan?

Hoe Michael Jackson geld verdient na zijn dood

Michael Jackson is een van de meest succesvolle en invloedrijke artiesten ooit en zijn muziek is nog steeds bijzonder populair. Hierdoor verkoopt zijn platenmaatschappij nog steeds zijn muziek. Daarnaast wordt zijn muziek nog steeds elke dag op de radio gedraaid en op streamingdiensten afgespeeld.  Bovendien zijn er nog steeds merchandise en andere producten verkrijgbaar met zijn naam erop.

Aangezien de King of Pop Jackson een zeer populaire artiest was, worden er nog jaren na zijn dood documentaires en boeken over hem gemaakt. De nabestaanden van Michael Jackson krijgen hier nog steeds veel geld voor, aangezien er voor zijn portretrechten betaald moet worden. Dit alles bij elkaar draagt bij aan het feit dat hij nog steeds een bizarre hoeveelheid inkomsten genereert na zijn dood.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Jackson (@michaeljackson)

Hoeveel verdient Michael Jackson?

Michael Jackson staat bijna elk jaar bovenaan de lijst met personen die het meest hebben verdiend na hun dood. Deze bedragen zijn eigenlijk altijd wel boven de 50 miljoen euro per jaar. Daarnaast is Jackson ook de persoon die het meest heeft verdiend in één jaar van alle overleden mensen.

In 1985 kocht Michael Jackson ATV Music voor 1985, om het een decennia later samen te voegen met Sony. In 2016 werd de helft van Jackson zijn aandelen in Sony/ATV Music Publishing verkocht voor maar liefst 750 miljoen dollar, waardoor Michael in dat jaar 825 miljoen dollar op zijn naam kreeg. Met al deze inkomsten bij elkaar opgeteld heeft Jackson minstens 2 miljard euro verdiend na zijn dood. Dit is wel een stukje meer dan Nederlandse zangeres Maan heeft verdiend in haar leven!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Jackson (@michaeljackson)