Style

Met deze tips vind je het allerbeste trouwpak zonder gedoe

Met deze tips vind je het allerbeste trouwpak zonder gedoe

Op de dag die de mooiste van je leven moet worden wil je er op je best uitzien. Dat kan klinken als een uitdaging waar je flink wat tijd aan kwijt kan zijn. Met deze tips vind je doelgericht het beste trouwpak.

De beste timing

Voor een bruidsjurk is de vuistregel dat die ongeveer 6 maanden voor dé datum geregeld moet zijn. Bij een trouwpak is dat een stukje korter: zo’n 6-8 weken is prima. Zorg er wel voor dat je op tijd een afspraak hebt om je op te laten meten en het pak te kiezen. Wat ruimer in de tijd zitten zit soms net wat lekkerder.

Het verschil tussen een business pak en een trouwpak

Een pak dat je naar het werk zou dragen heeft een meer zakelijk karakter. ‘Een pak is een pak’ gaat hier dus niet op. Een op maat gemaakt business pak mag je dan wel als gegoten zitten, maar een echt trouwpak is vaak speelser en qua uiterlijk afgestemd op het speciale evenement.

Met deze tips vind je het allerbeste trouwpak zonder gedoe

De kleur van je trouwpak

Wat de kleur van het pak betreft zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Trouwpakken komen in allerlei soorten, maten en kleuren. Er zijn niet veel ongeschreven regels omtrent de keuze van een trouwpak, maar dit is een belangrijke: als bruidegom wil je niet lichter gekleed zijn dan de bruid. Wil je voor een lichte kleur gaan, vraag dan naar het sample stofje dat de bruid bij haar jurk krijgt. Dan kun je de tint mooi vergelijken.

Daarnaast staat het wel zo goed als de kleur van je trouwpak je eigen haar- en huidskleur complimenteert. Daar hoef je geen research voor te doen. De specialist die jou helpt om een keuze te maken weet daar meer dan genoeg over.

Met deze tips vind je het allerbeste trouwpak zonder gedoe

Advies van de bruid

Om er zeker van te zijn dat jouw bruid het pak net zo tof en stralend gaat vinden als jij dat vindt, is het handig om te weten wat zij mooi vindt. Als je het pak tot de grote dag een verrassing wil houden, houd je de keuze gewoon stil, maar wat tips van de bruid kunnen geen kwaad.

Doe het samen

Vind je shoppen saai en langdradig? Neem gezellig je maten mee. Zij zullen het waarderen om aanwezig te zijn bij een toch wel bijzonder onderdeel. En ze maken het natuurlijk ook gewoon een stuk leuker. Daar zijn ze je vrienden voor.