Life

Met deze tips kom je makkelijk van vervelende zweetplekken af

tips tegen zweten zweetoksels

Last hebben van zweetplekken hoort bij een lekkere workout, maar is een stuk vervelender in de rest van het dagelijks leven. Hoe je daar vanaf komt? Met deze tips verklein je de kans op vervelende en stinkende zweetoksels.

Opletten tijdens het douchen

Na een lekkere douche voel je je weer helemaal fris en fruitig, maar zorg er wel voor dat je zeep goed afspoelt. Als er zeepresten blijven zitten biedt dat de gelegenheid om zich op te gaan stapelen, en dat gaat niet zo lekker samen met je huid. Als je huid geïrriteerd raakt ga je daar alleen maar sneller en meer van zweten. Goed afspoelen en afdrogen dus.

tips tegen zweten

Het verschil tussen deodorant en anti-transpirant

Omdat deodorant en een anti-transpirant allebei een andere werking hebben, kan je keuze hierin ook een verschil maken. Deodorant is vooral bedoeld om geur te maskeren, terwijl het van een anti-transpirant het doel is om het zweten zo veel mogelijk te voorkomen. Mocht je veel last hebben van zweten zijn er ook sterkere anti-transpiranten zoals in de productlijn van Odorex. Die vind je bij de drogist.

tips tegen zweten

Het effect van cafeïne en alcohol

Als je op zoek bent naar de oorzaak van veel zweten, kan het wel eens lonen om te tellen hoeveel bakjes koffie je op een dag naar binnen werkt. Hetzelfde geldt voor het drinken van alcohol. Beide stoffen hebben een invloed op je lichaamstemperatuur en geeft als resultaat dat je er meer van gaat zweten. Misschien zit het voor jou ‘m daar wel in.

Medische behandeling tegen zweetoksels

Heb je alle tips die je maar kan vinden opgevolgd en heb je nog steeds last van overmatig zweten? Te veel zweten zonder aanwijsbare oorzaak kan gewoon behandeld worden via je huisarts. Als je ernaar vraagt heeft die zeker meer informatie voor je!