Met deze handige tips voor de iPhone XR word je een master
Tech

Met deze handige tips voor de iPhone XR word je een master!

De iPhone XR: een innovatief en strak iPhone model die vernieuwing met zich meebrengt. Met deze tips beheers je het knappe staaltje technologie van de iPhone XR in no time.

iPhone XR functies zonder home button

Een opvallende vernieuwing aan de iPhone XR is het verdwijnen van de klassieke home button. Daardoor werken een aantal functies net even anders.

Activeren en ontgrendelen van je scherm

Dit gaat vrij makkelijk bij de iPhone XR! Door je gezicht voor de camera te houden activeert Face ID automatisch en ontgrendel je het scherm. Je kan ook met je vinger op het scherm tikken. Je beeldscherm licht dan meteen op.

Naar je home scherm

Swype vanaf de onderkant van je scherm omhoog. Je komt dan meteen uit op het beginscherm.

Wisselen tussen apps & apps afsluiten

Als je vanaf de onderkant van je scherm langzaam omhoog schuift kom je in de Appswitcher terecht. Klik op een andere app om die te openen, of schuif een app omhoog om die af te sluiten.

Met deze handige tips voor de iPhone XR word je een master!

Een screenshot maken

Eerder gebruikte je de home button gecombineerd met de vergrendelknop om een screenshot te maken. Bij de iPhone XR maak je een screenshot door de volumeknop en de vergrendelknop kort tegelijk in te drukken.

Meer handige iPhone XR tips

Chille gadgets

Er zijn allerlei iPhone XR accessoires beschikbaar om het gebruik in het dagelijks leven net wat handiger te maken. Denk hierbij aan draadloze laders, autoladers, maar ook bijvoorbeeld een fietshouder of draadloze headsets. Handig om bij de hand te hebben.

Eenhandig toetsenbord

De iPhone XR heeft een flinke schermgrootte, waardoor typen met 1 hand wat lastiger kan zijn. Daar komt de eenhandig toetsenbord functie van pas! Bij instellingen > toetsenbord kun je het eenhandig toetsenbord aanzetten en kiezen of je dit aan de linker- of rechterkant van je scherm wil.

Autofill en Face ID

Tijdens het instellen van je iPhone XR zal je de Face ID instellingen tegenkomen. Die instellingen wijzen zich vanzelf. Nieuw daarbij is de mogelijkheid om een 2e gezicht in Face ID in te stellen. Handig als je niet de enige bent die het toestel gaat gebruiken.

Aan je Face ID kan je tegenwoordig ook de nieuwe functie Autofill koppelen. Met Autofill kun je wachtwoorden koppelen en in laten vullen. Je wachtwoord invullen en autoriseren kan nu dus eenvoudig met je gezicht.