Geld & Carrière

Messi-gekte: tickets Inter Miami voor absurde prijzen te koop

Messi gekte ticketprijzen Inter Miami voor absurde prijzen te koop
Lionel Messi bij presentatie Inter Miami FC Foto: Instagram @intermiamicf

Sinds  Lionel Messi zich bij Inter Miami heeft gemeld, zijn de ticketprijzen voor de wedstrijden van de club de pan uit gerezen. De Argentijnse superster heeft niet alleen gezorgd voor een ongekende populariteit van zijn shirtjes, maar ook voor buitensporig hoge prijzen voor tickets. Laten we eens kijken naar de enorme impact die Messi’s komst heeft gehad op de prijzen voor zowel losse tickets als seizoenkaarten.

Duel tegen Cruz Azul: ticketprijzen op recordhoogte

Vrijdag 21 juli staat het duel tegen het Mexicaanse Cruz Azul op het programma, waar Lionel Messi zijn debuut zal maken voor Inter Miami. Het zal geen verrassing zijn dat de vraag naar tickets ongekend groot is. De resterende beschikbare plekken worden voor absurde prijzen aangeboden op verkoopsites als Ticketmaster en Viagogo, waar ze niet minder dan 250 euro kosten.

Het duurste ticket is te vinden op Vividseats, met een ongelofelijke prijs van 56.901 euro, omgerekend maar liefst 50.000 euro! Dat is maar liefst 1000 procent duurder dan de prijs voorheen. Niet zo duur als een ticket voor een ruimtereis, maar het komt in de buurt. Of dit ticket is verkocht is niet bekend, maar op dit moment (donderdag 20 juli) is de hoogste vraagprijs 18.186 dollar, een dikke 16.000 euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)

Stijgende prijzen voor thuisduel tegen New York Red Bulls

Ook voor het eerste thuisduel van Inter Miami in de MLS tegen New York Red Bulls, op 26 augustus, zijn de prijzen geëxplodeerd. Wat voorheen een bescheiden dertig euro kostte, moet volgens Fox Sports nu meer dan 350 euro kosten. De prijs gaat dus 10 keer over de kop. De gestegen kosten maken het voor de trouwe fans van Inter Miami lastig om de wedstrijden bij te wonen.

Uitverkochte seizoenkaarten: wachtrij voor het volgende seizoen

De fanatieke supporters die een vaste plek in het stadion van Inter Miami willen bemachtigen, de zogenoemde season passes hebben pech. De komst van Lionel Messi gaf ook de verkoop van seizoenkaarten een boost en deze zijn inmiddels volledig uitverkocht.

Als je nog kans wil maken op een jaarkaart voor het seizoen 2023/’24, moet je nu een plek in de wachtrij kopen voor een prijs van 200 dollar, omgerekend ruim 175 euro. En er is geen garantie voor terugbetaling als je geen plek krijgt.

Een nieuw tijdperk voor Inter Miami

De presentatie van Lionel Messi bij Inter Miami veroorzaakte een ware Messi Mania in Miami en omstreken. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d’Or heeft een ongekende impact op de club en heeft een golf van enthousiasme teweeggebracht. Het is duidelijk dat de komst van Messi niet alleen sportief van grote waarde is voor Inter Miami, maar de club ook financieel gezien een enorme boost geeft.