Mercedes-Benz duurste auto ooit verkocht
Wheels

Mercedes-Benz heeft zojuist de duurste auto ooit verkocht

Mercedes-Benz heeft naar buiten gebracht dat ze de duurste auto ter wereld hebben verkocht. Dat deden ze op donderdag 19 mei 2022, waarbij het autobedrijf meldde dat ze een van de twee zeldzame originele 300 SLR Uhlenhaut Coupés uit de Mercedes-Benz Classic Collection hebben verkocht.

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé

De auto werd op donderdag 5 mei 2022 verkocht voor een bizar hoog bedrag. Een particuliere verzamelaar was bereid om 135 miljoen euro neer te leggen voor de Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé uit 1955. Hiermee is de coupé officieel de duurste auto allertijden.

De CEO van Mercedes-Benz Group AG, Ola Källenius, zei in een reactie op de verkoop: “De 300 SLR Uhlenhaut Coupés zijn mijlpalen in de ontwikkeling van sportwagens en belangrijke historische elementen die ons merk hebben gevormd. De beslissing om een ​​van deze twee unieke sportwagens te verkopen is genomen met een zeer goede reden – om een ​​goed doel te steunen.”

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé duurste auto ooit

Duurste auto ooit financiert studiebeurs programma

Hij ging verder: “De opbrengst van de veiling zal een wereldwijd studiebeurs programma financieren. Met het ‘Mercedes-Benz Fonds’ willen we een nieuwe generatie opleiden om in de innovatieve voetsporen van Rudolf Uhlenhaut te treden en verbazingwekkende nieuwe technologieën te ontwikkelen, met name op het gebied van milieu.’

Het Mercedes-Benz Fonds zal worden verdeeld onder universiteitsbeurzen en schoolbeurzen – universiteitsbeurzen ‘om studenten te verbinden, op te leiden en aan te moedigen om onderzoek te doen naar milieu wetenschappelijke projecten’, en schoolbeurzen ‘die zich richten op leerlingen om lokale milieuprojecten in hun gemeenschappen te ondersteunen.’

Mercedes-Benz always on top

Mercedes-Benz is en blijft één van onze favoriete automerken. Zo staat het Duitse autobedrijf bekend om hun innovatieve ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de baanbrekende Vision EQXX met sensationele actieradius, of de Mercedes G63 gepantserde limousine. Ze blijven ons keer op keer weer verbazen met hun aanwinsten.

Hou je ook zo van auto’s? Lees dan zeker ook eens één van deze artikelen:

  • Top 7 elektrische auto’s om dit jaar in rond te racen
  • Dit is de gruwelijke bolide van Giel de Winter van StukTV
  • Dit beestachtige racemonster krijgt Rico Verhoeven voor zijn verjaardag
  • House of Karts: innovatief, interactief en een vleugje Mario Kart
  • Deze auto’s vinden vrouwen het meest aantrekkelijk