Zo vaak worden mensen verliefd in hun leven
Life

Dit is hoe vaak mensen verliefd worden in hun leven

Ah, de liefde. Wat is het toch ook fijn om verliefd te zijn. Ben je net aan het daten? Check dan dit artikel met de meest originele first dates. Heb je al wat langer een relatie: dit artikel gaat je onwijs helpen. Of je nu single bent, aan het daten bent of een relatie hebt. Verliefd zijn is hartstikke leuk! Benieuwd hoe vaak mensen verliefd worden in hun leven? Zo vaak worden mensen verliefd in hun leven.

Onderzoek uitgevoerd in Engeland

Sommige mensen worden echt supersnel verliefd, bij andere kan het weer wat langer duren. Nu is er onderzoek gedaan in Engeland. 3000 Britse vrouwen en mannen werden ondervraagd. De ondervraagden hadden ongeveer 5 relaties achter de rug. De resultaten zijn verrassend!  mensen verliefd worden

Hoe vaak worden mensen verliefd in hun leven?

Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld zo’n 3 keer verliefd worden op een persoon. Elke keer is dan ook weer anders. We moeten erbij zeggen dat iedereen verschillend is. De een is nooit verliefd geweest, de ander heeft al 4 serieuze relaties achter de rug en sommige mensen zijn 1x écht verliefd geweest. De 3 keer dat mensen verliefd worden kunnen wij verdelen in drie verschillende soorten liefde:

1. De eerste keer: First love

De meesten hebben dit al wel eens eerder meegemaakt… Puberliefde! De eerste keer dat je verliefd wordt is vaak tijdens de pubertijd. Vaak hoop je dat je samen oud wordt. Maar voor de meeste onder ons blijft het toch echt een ‘highschool love’. Heel serieus wordt het vaak niet. Toch zijn er sommige mensen die highschool sweethearts zijn.

De eerste keer dat je verliefd was zal je waarschijnlijk niet snel vergeten. Je first love gebeurd ook vaak tijdens een leuke, onschuldige tijd. Waarschijnlijk voelde het op dat moment heel serieus, maar als je er nu over nadenkt valt dat reuze mee.

2. De tweede keer: de verkeerde relatie

De tweede keer dat je verliefd wordt is voor veel van ons een leer momentje.  De tweede keer dat je verliefd bent zal veel serieuzer voelen dan de eerste keer. Je bent waarschijnlijk ook wat ouder en snapt allemaal beter wat een relatie inhoudt. Toch ben je je zelf nog aan het ontwikkelen en daar gaat het vaak fout. Je denkt dat je weet wat je wilt, maar als je heel eerlijk bent met jezelf: dat weet je nog niet.

De tweede keer dat je verliefd bent zal nog steeds heel bijzonder zijn voor je. Sommige mensen ervaren hun tweede relatie als het ‘opstapje’ naar the one. En dat is het stiekem ook wel een beetje.

3. De derde keer: the love of your life

Ah, de liefde van je leven! Bij de derde keer dat mensen verliefd worden heeft men vaak dé ware liefde gevonden. Het klikt gelijk en je hebt het gevoel dat je deze persoon al je hele leven kent! Op dit punt in je leven begrijp je ook waarom het niet werkte met de vorige relaties.

Alle leermomenten die je dan hebt gehad kan je mooi meenemen. Dit is de relatie die echt stabiliteit biedt. Iemand waar je je toekomst mee kan opbouwen.