Mensen die te laat komen zijn meest succesvolle mensen in het leven
Media

Mensen die te laat komen zijn de meest succesvolle mensen in het leven

We kennen er allemaal wel één: die ene vriend of collega die altijd te laat komt. Het maakt niet uit wat je met ze afspreekt of hoe vaak je ze herinnert aan hun afspraak; ze komen simpelweg gewoon altijd te laat.

Het vervelendste is nog wel als jij zelf altijd erg stipt bent, maar de andere persoon wederom later dan afgesproken komt opdraven. Dit soort mensen zullen je blijven irriteren. Ze leren het ook nooit.

Maar eigenlijk zou je moet stoppen je hier druk om te maken. Sterker nog, het zou misschien zelfs goed zijn om een voorbeeld aan deze mensen te nemen. Onderzoek wijst namelijk uit dat laatkomers succesvoller zijn in het leven.

Optimistisch

Succesvolle mensen hebben namelijk vaak de neiging om meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Gepaard met een uitzonderlijk hoge dosis optimisme zorgt dit ervoor dat deze mensen denken dat ze meer tijd hebben dan er daadwerkelijk is.

op tijd

De perceptie van tijd is bij succesvolle mensen dus anders dan bij minder succesvolle mensen. Hun positieve instelling laat ze denken dat ze nog snel even iets anders kunnen doen voordat ze de deur uit gaan. Het resultaat? Ze komen veel vaker te laat voor hun afspraken.

Type B

In de jaren 50 werd er al onderzoek gedaan naar dit soort mensen. Ze verdeelden de onderzoeksgroep in type A en type B: mensen die competitief en ongeduldig zijn, en mensen die relaxed en creatief zijn.

Na een minuut moesten deelnemers gokken hoeveel tijd er was verstreken. Mensen gedefinieerd als type A gokten op gemiddeld 58 seconden. De relaxte en creatieve dachten echter dat ze gemiddeld al 77 seconden aan het onderzoek meededen.

james bond running

Het is dus niet jouw schuld als je vaak te laat komt. Je perceptie van tijd is door je optimisme en positiviteit dus anders dan die van anderen. Sterker nog, er is een grote kans dat je succesvoller bent dat je zeurende medemensen.

De volgende keer dat ze jou de huid vol schelden omdat je weer eens te laat ben laat je ze gewoon dit artikel lezen. Ben je meteen van al het gezeur af!