Geld & Carrière

Het vermogen van kersverse Barca-ster Memphis Depay

memphis, depay, salaris, vermogen

Memphis Depay is vaak het onderwerp van gesprek. De flamboyante voetballer is altijd in het nieuws, of het nou gaat om zijn hoed, Rolls Royce, blingbling horloge of, niet te vergeten, zijn voetbalkwaliteiten. Hij maakte onlangs de overstap naar zijn droomclub FC Barcelona en dat vonden wij een mooi moment om het vermogen van Memphis in kaart te brengen.

Salaris van Memphis Depay bij FC Barcelona

Bij de Catalanen zal Memphis eindelijk weer herenigd worden met zijn favoriete coach: Ronald Koeman. Bij het Nederlands elftal bleek dit een gouden combinatie, en ook bij Barca zijn de verwachtingen hoog. Bij deze verwachtingen hoort natuurlijk een flink salaris. Hij is er namelijk goed op vooruit gegaan.

Bij Olimpique Lyon verdiende de Nederlandse ster 4.186.000 euro per jaar. Dit gaat om 80.500 per week en 16.1000 per dag. Absurde bedragen die nauwelijks voor te stellen zijn. Dit weet Memphis ook goed uit te geven, hij investeerde bijvoorbeeld in deze woonboerderij voor zijn moeder.

Bij FC Barcelona gaat de aanvaller er met 8 ton op vooruit. Hij gaat dus rond de 5 miljoen euro verdienen. Hij zou in eerste instantie zeven miljoen euro gaan verdienen, maar moest daar zo’n 30% van inleveren. De financiële situatie bij Barca bleek er namelijk niet erg florisant voor te staan. Memphis ging alsnog akkoord met de verlaging en kan niet wachten om zich te bewijzen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

Vermogen van Memphis Depay

Memphis timmert al jaren flink aan de weg. Ook bij zijn eerdere club Manchester United had hij namelijk een goed salaris. Naast zijn dure aankopen, zoals auto’s en veel merkkleding, investeert hij ook erg slim. Hij heeft huizen in Frankrijk, Rotterdam en waarschijnlijk binnenkort in Barcelona.

De 27-jarige heeft met zijn kwaliteiten een flink bedrag bij elkaar gevoetbald. Zijn volledige vermogen wordt geschat op ongeveer €26 miljoen. Hiermee komt hij in de top 5 van rijkste (nog spelende) voetballers van Nederland.