Geld & Carrière

Memphis Depay volgt Martin Garrix en koopt NFT-aap voor absurd bedrag

Memphis depay bored ape yacht club nft

NFT’s zijn het gesprek van de dag. De een vind het super interessant, de ander irriteert er zich mateloos aan. Als jij dit artikel leest betekent het waarschijnlijk dat NFT’s ook jouw aandacht hebben getrokken. De Bored Ape Yacht Club zijn razend populair en gaan voor enorme bedragen over de toonbank. Bekende mensen als Martin Garrix, Eminem, DJ Khaled en Diplo hebben er al eentje en nu is Memphis Depay onderdeel van dit mega project. Wat dat kost? Kijk uit dat je je niet verslikt in je koffie.

NFT’s gaan als warme broodjes over de toonbank

NFT’s zijn zogenaamde non-fungible tokens, tokens die worden ondersteund door de blockchain-technologie. Als koper krijg je de rechten op een stukje code, iets wat nu vaak een creatieve uiting is zoals kunst of muziek. In deze wereld gaat mega veel geld in om, kunstenaar Beeple verdiende maar liefst 69 miljoen dollar aan zijn Everydays: The First 5000 Days kunstwerk.

Een andere bekende trend binnen NFT’s zijn de Bored Ape Yacht Club. Dit is een collectie van 10.000 NFT’s, waar veel bekende mensen er eentje van hebben. Denk aan Steve Aoki, Eminem, Paris Hilton en nu dus ook Memphis Depay. Een Bored Ape Yacht Club NFT geeft je meteen exclusieve voordelen. Je bent dan namelijk member van de club en krijgt toegang tot speciale events.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

Memphis Depay betaald godsvermogen voor NFT-aap

De FC Barcelona aanvaller vond het de hoogste tijd om ook lid te worden van deze exclusieve club. In de post op Instagram hierboven zegt hij: “Making moves in this NFT space”. Een Bored Ape Yacht Club NFT gaat momenteel voor 99 ETH over de toonbank. Dat is omgerekend zo’n 270.000 dollar. Daar moeten de meeste mensen jaren voor werken.

Wil jij op de hoogte blijven van de trends rondom investeren, crypto en NFT’s? Bekijk dan onze geld & carrière categorie.