meest waardevolle Instagram account
Geld & Carrière

Dit is het meest waardevolle Instagram-account ter wereld

Als we aan het meest waardevolle Instagram-account denken dan gaan we er logischerwijs vanuit dat dit het account met de meeste volgers is. Vooral influencer en andere beroemdheden cashen flink met een enkele Instagram-post. Het grootste Instagram account ter wereld is dat van voetballer Cristiano Ronaldo, maar het is niet het duurste account. Die behoort namelijk toe aan iemand anders.

Grootste Instagram accounts

Instagram zelf heeft de meeste volgers, namelijk 579 miljoen. De tweede plek is voor Cristiano Ronaldo, met 518 miljoen volgers. Op de derde plek vinden we Kylie Jenner, die met 375 miljoen ook aardig wat geld weet te verdienen met gesponsorde Instagram-posts. Je zou dus denken dat deze top drie ook de absolute grootverdieners zijn, maar dat ligt net even anders.

Website SPEAKRJ berekent namelijk hoeveel een Instagram-account waard is. Het zijn namelijk niet het aantal volgers, maar het aantal interacties dat belangrijk schijnt te zijn. Kim Tae-hyung, beter bekend als V van K-pop formatie BTS heeft volgens de berekeningen van deze website het meest waardevolle account. Opvallend is dat hij ‘maar’ 53,9 miljoen volgers heeft, dat is 10 keer minder dan Cristiano Ronaldo.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door V (@thv)

Het meest waardevolle Instagram-account ter wereld

Dit komt omdat V gemiddeld 12,9 miljoen likes op vrijwel elke foto of video krijgt. Volgens SPEAKRJ betekent dit een engagement rate van 32 procent, dus dat percentage van zijn volgers liked zijn berichten. In het geval van Ronaldo is 8,7 miljoen, terwijl hij tien keer zoveel volgers heeft. Dat maakt de engagement rate van de voetballer 2,05 procent. Op basis van deze cijfers heeft de bovengenoemde website berekeningen gemaakt.

De website schat de waarde van een post van V op maximaal 773 miljoen dollar. In het geval van Ronaldo is dat maximaal 532 miljoen dollar, dus dat betekent dat de K-pop artiest het meest waardevolle account ter wereld heeft. Het grootste account is per definitie dus niet meteen het duurste account. Ronaldo en Kylie hoeven zich echter niet druk te maken, want ook bij hen stroomt het geld dagelijks met bakken tegelijk binnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door V (@thv)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door V (@thv)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door V (@thv)