Geld & Carrière

Dit zijn de vijf meest waardevolle 2 euro munten die er te vinden zijn

meest waardevolle 2 euro munten

Sinds de euro twintig jaar geleden is ingevoerd zijn er talloze verschillende 2 euro munten in de omloop geweest. Maar wist je dat sommige van deze geldstukken veel meer geld waard zijn als verzamelobject? Sterker nog, enkele van deze 2 euro munten kunnen zelfs een klein fortuin waard zijn.

De 5 meest waardevolle 2 euro munten

Het twee euro muntstuk is sinds januari 2002 een wettig betaalmiddel voor alle landen die lid zijn van de Europese unie. De buitenkant is gemaakt van een legering van koper en nikkel, en natuurlijk het herkenbare goudkleurige randje eromheen. De munt heeft een dikte van 2,2 millimeter en draagt een gewicht van 8.5 gram.

Als wettig betaalmiddel is elke 2 euro munt natuurlijk hetzelfde waard, namelijk twee euro. De verzamelwaarde, het bedrag wat verzamelaars ervoor over hebben, kan echter veel hoger liggen. Deze waarde is afhankelijk van de staat waarin de munt verkeerd, net als van de zeldzaamheid. Over dat laatste gaan we het hebben.

waardevolle 2 euro munten

5. Herdenkingsmunt Prince’s Carabinieri Company

Monaco is een microstaat, wat betekent dat wanneer er nieuwe 2 euro munten worden geslagen, de oplage altijd relatief klein is. Die kennis in combinatie met de schoonheid van de munt, waarop een Carabiniers du Prince te zien is die voor het paleis van Monaco staat, maakt deze herdenkingsmunt zo bijzonder. Wil je deze munt in de winkel kopen, moet je toch al snel €257 betalen.

waardevolle 2 euro munten

4. 250ste verjaardag van de geboorte van François Joseph Bosio

De Joseph Bosio-munt is voor verzamelaars een echte parel. Het ontwerp staat in het teken van de bekende Franse beeldhouwer François Joseph Bosio. Deze indrukwekkende munt kan tot wel €421 euro waard zijn. Tenminste, als je iemand weet te vinden die bereidt is om één van de slechts 16.000 geslagen stukken te verkopen. Succes daarmee.

waardevolle 2 euro munten

3. 150ste verjaardag van de oprichting van Monaco door Charles III

Hoewel deze munt goedkoper is dan de nummer twee op de lijst, zal deze naar verloop van tijd sterk in waarde stijgen. Op het moment van schrijven staat het goedkoopste stuk wat we hebben kunnen vinden te koop voor €1390. Bedenk er wel bij dat als je zo’n muntstuk koopt, het in het originele koffertje zit met een echtheidscertificaat.

waardevolle 2 euro munten

2. 800-jarig bestaan Fort van Monaco

In Monaco is het gebruikelijk om 2 euro munten in zeer kleine oplagen uit te geven. Ze worden zelfs in veel gevallen speciaal ontworpen voor investeerders en verzamelaars. Het zijn over het algemeen aantrekkelijke munten die door hun schaarste vaak een hogere prijs hebben.

De in 2016 geslagen munt voor de 800e verjaardag van het fort van Monaco kan een prijskaartje hebben van maximaal €4495. Er zijn momenteel zeer weinig exemplaren te koop, wat betekent dat de waarde stabiel blijft of de neiging heeft om in de loop van de tijd nog meer te stijgen.

meest waardevolle 2 euro munten

1. Herdenkingsmunt Grace Kelly

De 2 euro munt waarvoor tot nu toe het hoogste bedrag is betaald is de beroemde 2007 Monaco Commemorative Edition. Deze oplage is opgedragen aan de 25ste sterfdag van Grace Kelly.

Er zijn in totaal 20.000 exemplaren van gemaakt, en werden aanvankelijk voor een mooi prijsje van €100,- op de markt gebracht. De verkoopprijs van de munt van de prinses van Monaco ligt momenteel rond de € 5000.

waardevolle 2 euro munten

Beleggen & investeren op de lange termijn

Wij hebben met open mond zitten kijken naar de prijzen die betaald worden voor sommige van deze muntstukken. Misschien moeten we toch eens dat spaarvarken opentrekken om te kijken of er misschien zeldzame 2 euro munten tussen liggen. Meer artikelen lezen over geld & carrière? Check ook eens dit: