Tech

Dit waren de meest gezochte termen op Google in 2022

meest gezochte zoektermen google 2022

Bijna iedereen in Nederland gebruikt Google om meer informatie te vinden. In 2022 was dit uiteraard niet anders. Onlangs kwam informatie naar buiten over wat Nederlanders allemaal hebben opgezocht het afgelopen jaar. Maar wat waren dit jaar de meest gezochte zoektermen op Google in Nederland?

Top 10 Google zoektermen: 2022 was een bijzonder jaar

Er is dit jaar erg veel gebeurd. Begin dit jaar hadden we nog te maken met corona, waarna ook het schandaal bij The Voice of Holland aan het licht kwam. Verder hebben we ook de gevolgen gezien van de oorlog in Oekraïne en wat dit deed met de gasprijzen.

Ben je benieuwd wat je landgenoten allemaal hebben opgezocht dit afgelopen jaar? Hieronder nemen we een kijkje naar de meest gezochte termen op Google voor categorieën als Nederlandse artiesten, internationale sterren en de meest gestelde vragen!

meest gezochte termen op google in 2022

Top 10 zoektermen in Nederland

Nederland was dit jaar in de ban van nieuwe streamingdiensten, quarantaine regels en het schandaal bij The Voice of Holland. In het begin van 2022 hadden we in Nederland nog te maken met een lockdown, waardoor testen voor toegang en quarantaine regels vaak werden opgezocht.

HBO Max en Viaplay hebben ook een doorbraak gemaakt in Nederland. Nu Viaplay de rechten bezit om de Formule 1 en Engelse Premier League uit te zenden, zochten veel mensen deze streamingdienst op.

 1. Oekraïne
 2. Jeroen Rietbergen
 3. Viaplay
 4. Ali B
 5. Testen voor toegang
 6. Jeffrey Dahmer
 7. Wordle
 8. Queen Elizabeth
 9. HBO Max
 10. Quarantaine regels

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ali B (@alibspec)

Top 10 Nederlandse artiesten

Het schandaal bij The Voice of Holland heeft erg veel invloed gehad op de top 10 meest opgezochte artiesten. Jeroen Rietbergen en Ali B zouden seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond tijdens het programma, wat tijdens het programma “BOOS” groots werd uitgelicht.

Daarnaast is Lil Kleine in het nieuws gekomen omdat hij dit jaar opgepakt was voor mishandeling van zijn toenmalig vriendin, Jamie Vaese. S10 maakt haar debuut in dit lijstje. Zij werd veel opgezocht aangezien zij ons land vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival.

 1. Jeroen Rietbergen
 2. Ali B
 3. Lil Kleine
 4. Toots Thielemans
 5. Glennis Grace
 6. Nienke Wijnhoven
 7. Olivia Newton-John
 8. S10
 9. Aaron Carter
 10. Jan Rot

Top 10 internationale sterren

Voor enkele maanden leek de gehele wereld in de ban te zijn van de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Niet gek dat beide bovenaan staan in het lijstje met meest gezochte internationale sterren. 2022 was ook het jaar dat Andrew Tate opblies. “Top G” veroverde het internet en is inmiddels niet meer weg te denken van jouw beeldscherm.

 1. Johnny Depp
 2. Amber Heard
 3. Vladimir Poetin
 4. Will Smith
 5. Laura Pausini
 6. Mika
 7. Anna Delvey
 8. Andrew Tate
 9. Novak Djokovic
 10. Ryan Grantham

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Top 10 Tech & Games

Wordle hebben we al voorbij zien komen in de top 10 met algemene zoekopdrachten. Het Lingo-achtige spel staat bovenaan de lijst met meest gezochte termen in de categorie van tech en games.

 1. Wordle
 2. iPhone 14
 3. James Webb-ruimtetelescoop
 4. WhatsApp storing
 5. FIFA 23
 6. iPhone 13
 7. NFT
 8. Terra Luna
 9. Technoblade
 10. iOS 16

Top 10 Duurzaamheid

Duurzaamheid is een verhit onderwerp. Door de klimaatverandering zagen we het weer in Nederland veranderen, waardoor we te maken kregen met enkele stormen. Hoewel de namen van deze stormen vriendelijk klinken, hebben sommige toch aardig wat schade aangericht. Verder zien we dat de situatie in Rusland veel onzekerheid veroorzaakt, waardoor mensen meer willen weten over de stijgende gasprijzen en het energie plafond.

 1. Klimaatverandering
 2. Storm Eunice
 3. Elektrische kachel
 4. Boerenprotest
 5. Gasprijs
 6. Infrarood paneel
 7. Energietoeslag
 8. Energie plafond
 9. Storm Franklin
 10. Storm Corrie

Top 10 meest gestelde vragen op Google

Google is dé plek om al je vragen te beantwoorden. De volgende lijst geeft een overzicht met de 10 meest gestelde vragen aan de zoekmachine. En weten we inmiddels eigenlijk al wat Pinksteren precies is?

 1. Wat is Pinksteren?
 2. Wat is een hermafrodiet?
 3. Wat is 2G?
 4. Wat is stikstof?
 5. Wat is de NAVO?
 6. Wat is een oligarch?
 7. Wat is een NFT?
 8. Wat is Salmonella?
 9. Wat is de Nations League?
 10. Wat is een klaphamer?