Geld & Carrière

Dit zijn de meest beluisterde artiesten wereldwijd in 2022

meest beluisterde artiesten wereldwijd 2022

Wat waren in 2022 de meest beluisterde artiesten wereldwijd? De laatste week van het jaar is natuurlijk de uitgelezen tijd voor lijstjes en overzichten. De meest beluisterde artiesten wereldwijd laten een mooie mix van vertrouwde name én verrassingen zien. We zetten de bovenste 11 voor je op een rij.

11. Doja Cat

Doja Cat brak in 2018 door toen de clip van haar nummer Mooo! viral ging. De Amerikaanse zangeres en rapper bracht dit jaar geen album uit, maar werkte wel mee aan de soundtrack van de film Elvis. Haar populairste nummer onder Spotify-luisteraars is het nummer Woman van het album Planet Her met meer dan 1,1 miljard streams.

10. Rauw Alejandro

De populariteit van de Puerto Ricaanse zanger, songwriter en rapper Rauw Alejandro breidt zich uit als een olievlek. Zijn dit jaar uitgebrachte album Saturno haalde nét niet de nummer 1-positie van de Billboard Latin Albums hitlijst: het bleef steken op twee. Zijn drie albums samen trekken meer dan 41 miljoen luisteraars per maand.

9. Eminem

Rapper Eminem werd dit jaar 50. Hij loopt inmiddels al dik 20 jaar succesvol mee in de muziekindustrie. Dit jaar werd hij toegevoegd aan de Rock & Roll Hall of Fame. Hij heeft nu drie nummers op zijn naam staan met meer dan een miljard streams op Spotify: Without Me, The Real Slim Shady en Till I Collapse.

8. Kanye West

Kanye West was vrijwel continu in het nieuws dit jaar. Het ging echter meestal niet over zijn muziek. De Amerikaanse rapper en ondernemer deed namelijk dit jaar een aantal antisemitische uitspraken. Dat kostte hem een deel van zijn lucratieve samenwerkingsverbanden. Tegelijkertijd blijft zijn muziek populair. Zijn meest gestreamde nummer aller tijden – ruim 1 miljard –  is nog altijd het uit Ni**as in Paris uit 2011.

7. Justin Bieber

Justin Bieber is één van de drie Canadezen (de andere twee zijn natuurlijk Drake en The Weeknd) op deze lijst. Hij bracht dit jaar geen album uit, maar kwam wel in het nieuws door gezondheidsproblemen. De zanger meldde aan het syndroom van Ramsay Hunt te leiden. Streamers wisten echter ook dit jaar de weg naar zijn muziek massaal te vinden.

6. Harry Styles

Harry Styles is veruit het meest succesvolle voormalig lid van One Direction. De 28-jarige Brit bracht in maart dit jaar zijn derde solo-alubm uit. Met het nummer As it Was scoorde hij een dikke hit. Het is niet zijn meest gestreamde nummer. Dat is namelijk Watermelon Sugar uit 2020, met ruim 2 miljard streams.

 5. Ed Sheeran

De roodharige Britse zanger bracht dit jaar geen album uit, maar zijn bestaande nummers blijven onverminderd populair. Sheeran bracht wel meerdere singles uit, waarvan de meeste samenwerkingen waren, bijvoorbeeld met Camilla Cabello en Burna Boy. Zijn meest beluisterde nummer is Shape of You uit 2017: de streamingteller van dat nummer staat op 3,6 miljard. Daarmee is het op dit moment het meest gestreamde nummer ooit.

4. The Weeknd

De Canadese artiest van Ethiopische afkomst The Weeknd bracht begin dit jaar het succesvolle album Dawn FM uit.  Zijn hit Blinding Lights uit 2019 is zijn grootste succes op Spotify. Het nummer is 3,2 miljard keer beluisterd.

3. Drake

De landgenoot van Justin Bieber en The Weeknd, rapper Drake is al jaren een vertrouwde naam op overzichten van meest beluisterde artiesten. Hij scoort gemiddeld dik 67 miljoen luisteraars op Spotify per maand. Zijn samenwerking met 21 Savage, Jimmy Cooks is op dit moment zijn meest beluisterde nummer. Het werd zo’n 367 miljoen keer beluisterd.

2. Taylor Swift

De 33-jarige Amerikaanse zangeres stond dit jaar volop in de belangstelling. Ze bracht haar tiende album uit: Midnights. Dit album was goed voor een record: meest gestreamde album op één dag. Nog een record: Swift bezette als eerste artiest ooit de eerste 10 plaatsen van de Billboard Hot 100 lijst. Het nummer Anti-Hero werd al meer dan 400.000.000 keer beluisterd op Spotify.

1. Bad Bunny

De Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny is voor het derde jaar op rij de meest gestreamde artiest ter wereld. Overigens is hij niet de meest gestreamde artiest van Nederland, dat is namelijk onze landgenoot Antoon.

Ook het meest gestreamde nummer wereldwijd scoorde Bad Bunny niet; dat was As it Was van Harry Styles. Wel had de zeer populaire Puerto Ricaan drie nummers in de top tien van meest gestreamde nummers wereldwijd: op nummer 4 Me Porto Bonito, op nummer 5 Tití Me Preguntó en op nummer 9 Ojitos Lindos.