mcdonalds-mcmarathon-vrienden
Media

Vrienden fietsen McMarathon: 81 kilometer langs 6 McDonald’s-filialen

Soms heb je wel eens lekkere trek. Een ritje naar de grote gele M is dan zo gemaakt. Maar voor de 14-jarige Bram is één Happy Meal niet genoeg. Hij besloot met zijn vrienden 81 kilometer te fietsen, langs 6 verschillende McDonalds-filialen. Een echte McMarathon, dus.

McMarathon tijdens de lockdown

Tijdens de coronalockdown hadden de 14-jarige Bram en zijn vrienden kennelijk nogal last van verveling. En van lekkere trek. Die combinatie zorgde voor een geniaal idee: een McMarathon. Oftewel: 81 kilometer fietsen, op een gewone fiets. De hele marathon werd op één dag gefietst. Maar liefst 7 uur deden Bram en zijn vrienden erover om naar de McDonalds-filialen te fietsen: “We wilden zoveel mogelijk restaurants bezoeken in één dag”, zegt Bram.

De McMarathon was goed voor een fijne portie chicken nuggets, wat ijsjes en een hamburger met frietjes. Bram en zijn vrienden deden verschillende filialen in de regio Eindhoven aan. Dit sportieve avontuur werd gefilmd en op TikTok geplaatst. Het filmpje ging al snel viral, want wie houdt er nu niet van een lekkere vette bek?

McMarathon Eindhoven Airport

De smaak te pakken

De jonge mannen hebben nu echt de smaak te pakken. Na een McDonalds-Marathon, kwam er namelijk nog een vervolg: een pizza marathon. Daarbij fietsten ze langs heel wat Domino’s filialen. We wachten nu nog op een Burger King-marathon, een cafetariamarathon, een kapsalonmarathon, en een viskraammarathon.

Even serieus: het filmpje legde voor de mannen geen windeieren. Het werd meer dan 600.000 keer bekeken, en meer dan 100.000 keer geliket. De pagina ‘BesteMaat’ heeft nu meer dan 7500 followers, en we weten zeker dat de groei er nog lang niet uit is! Het filmpje kun je kijken op eigen risico, want de kans is aanwezig dat je hierna zin hebt in een flinke quarterpounder.

@bestemaat 81 kilometers erop zitten🥳😂 #fy #fyp #foryou #foryoupage #voorjou #vj #voorjoupagina #dutch #viral #trending #food #mcdonalds ♬ Astronaut In The Ocean – Masked Wolf