Geld & Carrière

Deze bizar hoge WK-bonus krijgt Max Verstappen van Red Bull

Max Verstappen

Dat Max Verstappen een absolute grootverdiener is binnen de Formule 1 is algemeen bekend, maar de razendsnelle manier waarop de inmiddels tweevoudig-wereldkampioen zijn geld bij elkaar weet te harken is ongekend. Hij kreeg van Red Bull een WK-winstbonus waarvan zijn bankrekening nog groener wordt dan het stoplicht op de grid. Verstappen heeft duidelijk het financiële gas erop.

Tweede wereldtitel voor Max Verstappen

Max Verstappen tekende begin dit jaar een contract dat geldig is tot 2028. De coureur verdient jaarlijks zo’n 50 miljoen euro met zijn prestaties, en daar mag hij jaarlijks nog eens 5 miljoen euro bij optellen als we kijken naar zijn sponsors en reclamedeals. Daarnaast is Verstappen zelf een merk geworden, en verdient hij bakken met geld aan petjes, shirts en andere merchandise.

Naast het feit dat hij een prima jaarsalaris heeft, krijgt Verstappen ook nog geld voor zijn fenomenale prestaties op het circuit. Deze extraatjes zijn ook opgenomen in het contract, en omvatten bonussen voor elke overwinning, WK-punten, etc. Max Verstappen is met zijn jaarsalaris op dit moment de best betaalde sporter van Nederland. De WK-winstbonus dat hij onlangs kreeg uitgekeerd van Red Bull versterkt dit alleen maar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

WK-winstbonus van Red Bull racing

Verstappen pakt zo’n beetje elke bonus die er te pakken valt bij Red Bull Racing. In zijn contract staat dat dit maximaal 17 miljoen euro mag zijn, lekker bedrag wat hij bovenop zijn salaris mag ontvangen. Toen hij vorig jaar zijn wereldtitel in ontvangst nam toen kreeg hij 5 miljoen dollar van Red Bull. Dit jaar mag hij dus minimaal 10 miljoen op zijn rekening bijgeschreven zien worden.

De overige miljoenen vergaarde hij door extra bonussen te krijgen voor de punten die hij pakte tijdens het WK. Het komt uiteraard niet vanzelf. De gedisciplineerde en ambitieuze topcoureur heeft een keihard trainingsschema waar we alleen maar respect voor kunnen hebben. Maar goed, voor dit soort exorbitante bedragen willen wij ook wel even de sportschool in. We missen dan alleen nog het uitzonderlijke talent dat onze raceheld tot in elke vezel van zijn lichaam beheerst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Verstappen.com (@verstappencom)