Media

In deze 2 scenario’s wordt Max Verstappen wereldkampioen in Abu Dhabi

max verstappen lewis hamilton wereldkampioen abu dhabi

Bijgekomen van de zinderende race van Saudi Arabië? In de strijd om het kampioenschap kwam Lewis Hamilton op gelijke hoogte met Max Verstappen. Ze hebben exact evenveel punten na 21 Grands Prix. Volgende week zal de strijd beslist worden in Abu Dhabi. Wij hebben de 2 scenario’s die Max Verstappen F1-kampioen maakt voor je op een rijtje gezet.

Max Verstappen gaat voor het wereldkampioenschap in Abu Dhabi

De knotsgekke race in Saudi Arabië werd door Lewis Hamilton gewonnen. Tijdens de start van de allerlaatste race van het seizoen staan Max Verstappen en Lewis Hamilton dus op exact gelijke hoogte (369,5 punten). Verstappen kan de eerste Nederlandse wereldkampioen ooit worden. Daarvoor moet hij natuurlijk wel Lewis Hamilton achter zich laten in Abu Dhabi.

Maar wat nou als de mannen elkaar van de baan af rijden? Als allebei de heren geen punten scoren in de GP van Abu Dhabi is Verstappen ook wereldkampioen. Dit komt omdat hij meer GP’s heeft gewonnen in 2021. Toto Wolff, teambaas van Mercedes Racing, denkt echter dat het niet zo ver zal komen. “Ik denk niet dat het zal escaleren. Vandaag waren er zoveel waarschuwingsschoten voor alle betrokkenen. Ik denk dat het netjes zal aflopen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

De strijd om de constructeurstitel

Ook de strijd om de constructeurstitel is nog niet beslist. Deze lijkt wel in het voordeel van Mercedes uit te vallen. Mercedes heeft 587.5 punten en Red Bull Racing staat op 559.5. Op de derde plek staat Ferrari met 307.5 punten.

Volgende week zal de laatste race plaats vinden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi om 14:00 Nederlandse tijd. Het zal ook de laatste race bij Ziggo Sport zijn. Vanaf volgend seizoen is de Formule 1 bij ViaPlay te bewonderen.