Geld & Carrière

Dit absurde bedrag verdient Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen per minuut

Max Verstappen verdient bedrag per minuut

Dat Formule-1 wereldkampioen Max Verstappen bakken met geld verdient met zijn sport dat wisten we al. Maar als we het bedrag wat hij per jaar verdient onderverdelen in minuten, dan zien we pas echt waarom de coureur in elke zin van het woord Max is. Hij haalt het maximale uit zijn carrière als topsporter, en ontvangt daarmee het maximale salaris.

Salaris en sponsordeals Max Verstappen

Max Verstappen heeft het lucratiefste contract in de Formule-1 historie afgesloten. Hij heeft een contract getekend waarmee hij tot 2028 verbonden blijft aan Red Bull Racing. Het geld is niet aan te slepen bij de topcoureur. Hij gaat naar verluid 48 miljoen euro per jaar verdienen. Dat is bijna een miljoen per week. En dan hebben we het voor het gemak niet eens over alle bijverdiensten die de coureur ernaast verdient.

Het salaris van Max Verstappen maakt van hem de best betaalde Nederlandse sporter aller tijden. En terecht, de coureur heeft de sport veranderd. Zakenblad Quote schatte het vermogen van Verstappen in December vorig jaar nog op 95 miljoen euro, een ondergrens om in de Quote 500 opgenomen te kunnen worden. We gaan er vanuit dat hij de grens van 100 miljoen euro inmiddels wel is gepasseerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Dit verdient Max Verstappen per minuut

De coureur is namelijk na het verschijnen van het artikel van Quote wereldkampioen geworden, wat hem nog rijker heeft gemaakt. We weten niet wat hij verdient met zijn schnabbels, zoals het verschijnen in reclames van Jumbo, of andere nevenactiviteiten. Maar als we even uitgaan van alleen het salaris dat hij krijgt bij Red Bull Racing dan kunnen we uitrekenen wat de topcoureur per minuut verdient.

Max Verstappen verdient €91,33 per minuut. Voor dit bedrag moeten sommige mensen een bijna een dag werken. Hij zit er dus warmpjes bij, en dat al op jonge leeftijd. We gaan er vanuit dat hij per minuut veel meer geld binnen weet te harken, maar we gaan voor het gemak uit van alleen zijn salaris. De coureur zou al met vervroegd pensioen kunnen, maar dat zien we hem niet doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken