trainen als Max Verstappen
Beeld: Rodrigo Jardón Galeana / Red Bull Content Pool
Health

Trainen als Max Verstappen in zes weken: Week 6

Trainen. Trainen en nog eens trainen. Dat is waar het in de Formule-1 om draait. Veel mensen onderschatten de moeilijkheidsgraad van de sport. Onterecht, vinden wij. Ieder raceseizoen bereiden Formule-1 coureurs zich voor aan de hand van een bikkelhard trainingsregime.

Trainen als Max Verstappen voor de beste sportprestaties

En daar hoort onze eigen Max Verstappen natuurlijk als geen ander bij. Ieder seizoen bereidt de kersverse wereldkampioen zich voor aan de hand van een 6-weeks trainingsschema. In deze serie van zes artikelen leren we je om te trainen als Max Verstappen, en laten we zien hoe je deze oefeningen het beste kan toepassen. Inmiddels zijn we aangekomen bij week 6, en dat betekent: Max zijn beste oefeningen voor je rugspieren.

1. Reverse Dumbell-fly

De reverse dumbell-fly’s zijn ontzettend goed voor je rug en schouders. De beweging die je maakt zorgt voor zowel extra kracht in je bovenrug, als in je gehele schouders. Ook is de reverse dumbell-fly een goede toevoeging aan je trainingsschema als je blessures wil voorkomen bij het uitvoeren van andere oefeningen.

2. Bent-over dumbell row

De ​bent-over dumbell is een oefening die verschillende spiergroepen activeert. Het isoleert de spieren in je boven- en onderrug, schouders, hamstrings en billen. Dat is waarom deze oefening een goed hulpmiddel is als je je aandacht wil verdelen over meerdere spiergroepen. De voordelen aan deze oefening zijn bijna oneindig. Onmisbaar in je workout dus!

3. Band Pull-Apart

Of je nu net begint met trainen of al een ervaringsdeskundige bent, de Band Pull Apart is een extreem nuttige oefening voor je bovenrug om te gebruiken in je wekelijkse schema. Het uit elkaar trekken van de banden vergroot de kracht in je gehele bovenlichaam. Ook werkt de band pull-apart om de stabiliteit in je schouder te vergroten, maar misschien nog wel het belangrijkste: Ze zijn ontzettend makkelijk om thuis te doen. Een win-win situatie.

De beste oefeningen om je rugspieren te trainen

Maar met hard trainen alleen kom je er niet. Een goed trainingsschema gaat altijd in combinatie met een uitgedacht, gebalanceerd dieet. Tenminste, als je van plan bent om je doelen te halen in de sportschool. Houdt dit dus goed in de gaten. Meer inspiratie nodig? Lees ook eens onze andere Trainen als Max Verstappen artikelen: