Health

Trainen als Max Verstappen in zes weken: Week 5

trainen als Max Verstappen
Beeld: Rodrigo Jardón Galeana / Red Bull Content Pool

Wat veel mensen niet weten is dat Formule-1 coureurs bikkelhard moeten trainen voor het nieuwe raceseizoen. De belasting die vrijkomt tijdens een race kan gevaarlijk zijn als je niet in topconditie bent. Om zo fit mogelijk te raken voor het nieuwe raceseizoen trainen F1 coureurs op basis van op maat gemaakte trainingsschema’s.

Trainen als Max Verstappen voor de beste sportprestaties

Je kan je voorstellen dat er geen beter voorbeeld te vinden is dan Max. Ieder seizoen bereidt deze snelheidsduivel zich voor aan de hand van een 6-weeks trainingsschema. In deze reeks artikelen leren we je hoe je precies kan trainen als Max Verstappen. Inmiddels zijn we belandt bij week 5, en dat betekent: de beste oefeningen voor je armen.

1. Tricep dips

Tricep-dips zijn een van de beste oefeningen om kracht in je bovenarmen op te bouwen. Deze oefening traint alledrie de spieren in je triceps, en moeten deel uitmaken van elke effectieve tricep training. Ook is de tricep dip een oefening waarbij je je lichaamsgewicht gebruikt, wat betekent dat je geen apparatuur nodig hebt. Je kan deze oefening dus altijd en overal doen.

2. Push-ups

We liegen niet als we zeggen dat de push-up de absolute koning van de armspier oefeningen is. Traditionele push-ups zijn gunstig voor het opbouwen van kracht in je gehele bovenlichaam. Je traint met push-ups je triceps, maar ook je borstspieren en je schouders.

Maar dat is niet alles. Het feit dat deze oefening gedaan wordt met je eigen lichaamsgewicht, plus het feit dat er bijna oneindig veel variaties op zijn, maakt dit de perfecte oefening om mee te nemen in elk trainingsschema. Kom dus van je achterste af en begin je op te drukken.

3. Banded Arm Curls

Het gebruik van weerstandsbanden om je armspieren met één arm te trainen is een van de beste manieren om je biceps te vergroten en tegelijkertijd kracht op te bouwen. Door het gebruik van weerstandsbanden kan deze oefening altijd en overal gedaan worden, wat het een ideale toevoeging maakt op je gym-routine.

De beste oefeningen om je armspieren te trainen

Wie denkt dat alleen hard trainen genoeg is om gespierde armen te krijgen, heeft het mis. Een goed trainingsschema in combinatie met een gebalanceerd dieet is essentieel als je je doelen wilt behalen in de gym. Bij arm-oefeningen is het van belang dat je weet welke spiergroepen je op welk moment moet aanspreken.

Lees ook alle andere Max Verstappen artikelen in deze serie: