Health

Trainen als Max Verstappen in zes weken: Week 4

trainen als max verstappen
beeld: Rodrigo Jardón Galeana / Red Bull Content Pool

In deze reeks artikelen leren we je hoe je kan trainen als Max Verstappen. Als Formule-1 coureur is het van belang dat je op zowel mentaal als fysiek gebied in topconditie bent. De g-krachten die vrijkomen zorgen voor een grote belasting op het lichaam van deze topsporters. Om zo fit mogelijk te raken voor het nieuwe raceseizoen trainen F1 coureurs op basis van op maat gemaakte trainingsschema’s. 

Trainen als Max Verstappen voor de beste sportprestaties

En wie is er nou een beter voorbeeld dan onze eigen wereldkampioen Max Verstappen. Ieder seizoen bereidt deze topper zich voor aan de hand van een 6-weeks trainingsschema. In dit artikel leren we je hoe je kan trainen als Max Verstappen. Inmiddels zijn we belandt bij week 4, en dat betekent: de beste oefeningen voor je schouders.

1. Reverse Bearcrawl

Met de bearcrawl-oefening train je je hele lichaam. Niet gek dus dat deze oefening vaak wordt opgenomen in bootcamp en Crossfit-workouts. Zowel beginnende als gevorderde sporters kunnen veel profijt halen uit deze oefening. Je traint hier namelijk veel belangrijke spiergroepen mee.

Bij het uitvoeren van de berencrawl gebruik je namelijk bijna elke spier in het lichaam. Met deze multidisciplinaire oefening train je je borst, schouders, rug, benen en je core spieren. Als je regelmatig bearcrawls uitvoert train je de kracht in je gehele lichaam. Een onmisbare oefening dus.

2. Pike Push-ups

Voor veel mensen is de uitdaging om regelmatig een push-ups te doen al erg genoeg. Voor anderen is de overbodige en repetitieve routine van een normale push-up gewoon doodsaai. Toch mogen we niet vergeten dat push-ups een van de beste oefeningen voor het lichaam zijn, vooral als je deze in verschillende variaties doet.

De pike push-up kan hier een goed alternatief voor bieden. Je kan deze oefening vergelijken met een shoulder press en een push-up op hetzelfde moment. Door de aangepaste hoek die je aanneemt komt er meer druk op de schouders te liggen. Wel handig, aangezien we deze week het schouderregime van Max Verstappen onder de loep nemen.

3. Bended upright rows

De upright-row wordt beschouwd als een van de beste spieropbouwers voor je rug en schouders. Deze oefening kent echter een potentiële kans op schouderblessures. Het is daarom erg belangrijk dat je de juiste vorm aanneemt om de beste resultaten te behalen.

Met de bended upright-row train je de voorste en middelste koppen van de schouderspieren. Deze oefening helpt ook bij het opbouwen van spieren in je midden- en bovenrug, en zelfs je biceps. Al de bovengenoemde spieren zullen je helpen om trek- en til bewegingen makkelijker te maken.

De beste oefeningen voor je schouders

Genoeg variatie in je oefeningen en een uitgebalanceerd dieet is de gouden regel als je resultaten wil behalen in de sportschool. Bij schouderoefeningen is het erg belangrijk dat je weet hoe je bepaalde oefeningen moet uitvoeren. De schouderspieren zijn namelijk gevoelig voor blessures, dus let hierop.

Lees ook eens onze andere Trainen als Max Verstappen artikelen: