Health

Trainen als Max Verstappen in zes weken: Week 2

trainen als max verstappen
Rodrigo Jardón Galeana Beeld: Red Bull Content Pool

Formule-1 coureurs moeten snoeihard trainen om fit te raken voor het nieuwe raceseizoen. Ze moeten zich hierbij niet alleen mentaal voorbereiden, maar ook fysiek. Dat doen ze aan de hand van de beste trainingsschema’s. Wilde jij altijd al trainen als Max Verstappen? Lees dan vooral verder.

Trainen als Max Verstappen voor optimale prestaties

Hoe bereidt een coureur als Max Verstappen zich voor op het nieuwe raceseizoen? In het vorige artikel legden we de nadruk op de beenspieren, en welke oefeningen daarbij hoorden. Dit keer gaan we het hebben over misschien wel het belangrijkste aspect van het trainingsschema van een coureur: het conditionele aspect.

Trainen als Max Verstappen voor optimale prestaties

1. Burpees

Een Burpee is hoogstwaarschijnlijk de meest gevreesde oefening ter wereld. De intensiteit van deze oefening is zo zwaar dat zelfs de taaiste atleten ertegen opzien. Dat is ook de reden waarom Burpees worden gezien als één van de beste oefeningen om conditie op te bouwen.

Ze verbeteren je cardiovasculaire functie, conditie en bloedsuikerregulatie. Uit onderzoeken is gebleken dat deelnemers die elke week 30 minuten intervaltraining met hoge intensiteit deden, hun conditie en spierfunctie net zoveel verbeterden als deelnemers die elke week 150 minuten matige intensiteitsoefeningen deden.

2. Rennen (Interval Training)

Deze methode van training is niet zomaar een lang stuk hardlopen. Bij deze oefening ga je je richten op intervaltraining op het gebied van rennen. We maken hierbij gebruik van de 30/20/10 regel. Dit houdt in: 30 seconden wandelen, 20 seconden wandelen en 10 seconden sprinten. Dit doe je zes sets, zonder rust.

3. Jumping Jacks

Jumping jacks zijn een complete body-workout. Je gebruikt bij deze oefening je benen, core, cardiovasculaire systeem en natuurlijk je armen. Bij jumping jacks zijn de armen veel meer betrokken dan bijvoorbeeld bij touwtjespringen. De belangrijkste spiergroepen van het menselijk lichaam worden geactiveerd tijdens jumping jacks. Een absolute aanrader voor elke training.

De beste oefeningen voor je conditie en uithoudingsvermogen

Om optimaal te presteren tijdens een training is het belangrijk om elk onderdeel van het menselijk lichaam aan te pakken, en conditie is hier geen uitzondering op. Zeker binnen de Formule-1 coureur training is het opbouwen van een goede conditie een essentieel onderdeel om te presteren op de track. LET OP: doe altijd een goede warming-up voor elke training.

Lees ook eens onze andere Trainen als Max Verstappen artikelen: