max verstappen salaris wereldtitel
Geld & Carrière

Dit is wat Max Verstappen verdient als hij wereldkampioen wordt

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is dit jaar ongekend spannend. Naast prestige staat er ook veel geld op het spel. Max Verstappen is al een van de grootverdieners, maar als hij wereldkampioen wordt spekt dit zijn bankrekening nog meer. Dit is hoeveel Max Verstappen zal verdienen als hij kampioen wordt in 2021.

Het salaris van Max Verstappen

Onze eigen ‘golden boy’ Max Verstappen heeft maar één taak: winnen. Hij is momenteel koploper in het F1-wereldkampioenschap en bij deze absurde prestaties hoort natuurlijk een flink salaris. Hij pakt 33 miljoen euro dit seizoen aan salaris.

Daarnaast krijgt hij bonussen door zijn gewonnen races, snelste rondes en een eventueel kampioenschap. Ook heeft hij grote sponsordeals lopen, denk aan merken zoals Jumbo, G-star en Ziggo. De beste man is dus flink aan het cashen op dit moment. Daar kan de boete van 50.000 euro die hij afgelopen weekend kreeg dus prima vanaf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

De premie bij het winnen van de wereldtitel 2021

Goede prestaties worden uiteraard ook beloond. En qua bonussen gaat het dus lekker dit jaar. Per overwinning pakt de Nederlander € 250.000 extra. Elk punt dat hij bij elkaar rijdt in de strijd om de wereldtitel komt met een mooie bonus van € 50.000. Max heeft inmiddels 314.5 punten, dat staat dus gelijk aan €15.725.000 extra. Een ongelofelijk bedrag.

Hoeveel Max precies aan bonus krijgt als hij ook nog eens wereldkampioen zal worden in 2021 is nog niet bekend. Deze deals zijn namelijk geheim, maar daar komen we uiteindelijk vast wel achter. Je kunt er dus vanuit gaat dat zijn salaris, minus de sponsordeals, al snel richting de 60 miljoen zal gaan dit jaar. Bedragen waar je u tegen zegt.