Geld & Carrière

Max Verstappen knalt met volle vaart Quote 500 binnen

Max Verstappen

Max Verstappen is letterlijk en figuurlijk niet te stoppen. De jonge autocoureur trapt het gaspedaal goed in op het circuit, maar ook zijn bankrekening heeft recordcijfers. Verstappen mag zichzelf nu namelijk tot de 500 rijkste mensen van Nederland rekenen. Hij is tevens het jongste Quote-500 lid van dit jaar. Wij namen even een pitstop om dit nieuws nader te bekijken.

Max Verstappen in de Quote 500

Het geld stroomt met bakken tegelijk binnen bij Max Verstappen. De 25-jarige Formule 1 coureur harkt dankzij een lucratief contract maar liefst 50 miljoen euro per jaar binnen, en dan hebben we het nog niet eens over zijn bonussen en sponsorships. Zijn topprestaties vertalen zich in heel veel roem, en heel veel geld. Hij kreeg onlangs een bizar hoge WK-bonus van 10 miljoen op zijn rekening bijgeschreven.

Ondanks het feit dat de coureur leeft als een God in Monaco, en hij mega dure aankopen doet, zoals zijn huis, zijn exclusieve auto’s en zijn privéjet, hoeft Verstappen niet op een houtje te bijten. Het feit dat hij zichzelf in de Quote 500 parkeert zegt al genoeg over zijn overvloedige geldstromen. Het komt uiteraard niet vanzelf, de jonge raceheld moet er keihard voor trainen.

Max Verstappen nu een van de rijkste mensen in Nederland

Verstappen is een nieuwkomer in de top van de 500 rijkste mensen van Nederland. De Quote 500 wordt al jaren aangevoerd door Charlene de Carvalho-Heineken. De lijst heeft een ondergrens, dat vorig jaar met 10 miljoen euro is verhoogd. De persoon die het laagste genoteerd is moet minimaal een vermogen van 120 miljoen euro bezitten, en dat is in het geval van Max Verstappen zo, dus krijgt hij een plekje op deze prestigieuze lijst.

We verwachten echter dat zijn vermogen met de jaren alleen maar zal toenemen, en hij zichzelf langzaam maar zeker omhoog zal werken op de ladder van de Quote 500. Prins Bernhard junior is tevens een nieuwkomer op de lijst, hij heeft een vermogen van 125 miljoen euro, dat hij voornamelijk heeft verdiend met vastgoed. Max Verstappen doet het voorlopig met zijn riante huis in Monaco, de coureur heeft het al druk genoeg met zijn race naar ongekende prestaties.

max verstappen vermogen