Geld & Carrière

Max Verstappen heeft lucratiefste contract in de Formule 1-historie afgesloten

Max-verstappen-deal-contract-red-bull-racing-salaris

Wereldkampioen Max Verstappen heeft de grootste en meest lucratieve deal in de geschiedenis van de Formule 1 getekend. De Nederlander blijft tot en met 2028 verbonden aan Red Bull Racing. Beide partijen hebben enthousiast gereageerd op de overeenkomst. Max is hiermee in een klap de best verdienende Nederlandse sporter aller tijden.

Max Verstappen bereikt nieuwe verbintenis met Red Bull

De Limburgse racer heeft met vijf jaar verlengt. Aan het einde van zijn contract is Verstappen 31 jaar oud. Volgens Britse kranten is het de grootste deal in de geschiedenis van de Formule 1. Max Verstappen reageerde al snel op zijn salarisverhoging.

„Ik ben heel blij om onderdeel uit te maken van Red Bull Racing. Om hier tot en met 2028 te blijven was een makkelijke beslissing”, stelt Verstappen. „Ik houd van dit team en vorig jaar was gewoon ongelooflijk. Sinds we in 2016 bij elkaar kwamen was het winnen van het kampioenschap het doel en dat is nu gelukt. Nu gaat het erom dat we het nummer één voor de langere termijn op de auto kunnen houden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Topsalaris voor de Nederlander

Met deze deal gaat Verstappen uiteraard ook meer verdienen. Dit komt door zijn status als kersverse wereldkampioen. Teambaas Christian Horner noemt de verlening een ’echte intentieverklaring’. Een deal die past bij een wereldkampioen, maar ook met het oog op de toekomst. Naar verluid gaat Max 48 miljoen euro per jaar verdienen.

Horner zegt: „Onze directe focus ligt op het behouden van de wereldtitel, maar deze deal laat ook zien dat Max deel uitmaakt van de langetermijnplanning van het team. Nu onze Red Bull Powertrains-divisie werkt aan de nieuwe motorenreglementen voor 2026, wilden we ervoor zorgen dat we verzekerd zijn van de beste coureur op de grid voor die auto.”