Geld & Carrière

Dit enorme bedrag verdiende Max Verstappen dit jaar al aan bonussen

max-verstappen-bonussen-2023
Max Verstappen viert zegereeks tijdens GP Hongarije Foto: BSR

Max Verstappen reed een zo goed als perfecte race in Hongarije afgelopen zondag. Met het winnen van de Grote Prijs van Hongarije boekt hij zijn zevende overwinning op rij. Niet alleen sportief, maar ook financieel doet de Nederlandse Formule 1 ster het uitstekend. Hij krijgt namelijk een dikke bonus bij elke overwinning, bovenop zijn mega salaris.

Halverwege seizoen al record met 7 overwinningen op rij

“Elf races gehad, elf races te gaan. Red Bull en alle tegenstanders kunnen nu al gaan nadenken over 2024”: dat was de conclusie van de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport na de race in Hongarije. Dat zegt wel genoeg: Max Verstappen is momenteel zo ongenaakbaar dat het kampioenschap hem niet meer lijkt te kunnen ontglippen. Met 7 directe overwinningen op een rij heeft hij ook nog een uitzonderlijk record in handen.

Bij uitzonderlijke prestaties horen uitzonderlijke verdiensten,  is zo’n beetje de algemene mening in de Formule 1. Dat geldt zeker voor Max Verstappen. Moest hij vorig seizoen Lewis Hamilton nog voor laten gaan in het Formule 1  geldklassement, dit jaar is de Nederlander dé grootverdiener.

Max Verstappen bonussen

Het salaris van Max Verstappen

De twee wereldkampioenschappen gaven het salaris van Verstappen een enorme boost. Zijn basis jaarsalaris bij  Red Bull bedraagt dit seizoen 55 miljoen dollar.  Sinds dit seizoen is Max de best verdienende Formule 1-coureur. Hij laat de nummer 2 en 3 best betaalde coureurs ver achter zich. Dat zijn Mercedes boegbeeld Lewis Hamilton met zo’n 35 miljoen dollar salaris en Ferrari rijder Charles Leclerc met 24 miljoen dollar.

Hoeveel Verstappen precies verdient met sponsorcontracten is moeilijk te achterhalen. Alleen al zijn 6-jarige deal met Heineken levert Verstappen volgens weekblad Panorama 2 à 3 miljoen per jaar aan extra inkomsten op. Daarnaast heeft Verstappen nog een (aflopend) contract met Jumbo, Viaplay en EA Sports.

De bonussen van Max Verstappen

Naast zijn salaris en sponsorinkomsten komt er nog meer geld binnen bij Max, namelijk de bonussen. Bij een zege krijgt hij volgens Racing News een bonus van 1 miljoen dollar, waardoor de teller dit jaar minimaal al op 9 miljoen euro staat.

Daar komt zeer waarschijnlijk nog 10 miljoen dollar bovenop: dat is het bedrag dat Verstappen te wachten staat als hij kampioen wordt. In 2022 becijferde zakentijdschrift Forbes het totale bedrag dat Verstappen dat jaar aan bonussen verdiende op 20 miljoen dollar. Dit jaar lijkt de Nederlander daar overheen te gaan.

Max Verstappen bonussen

Verstappen de eerste Nederlandse Formule 1-miljardair?

Door de enorme stroom inkomsten is het vermogen van Max Verstappen volgens insiders nu ongeveer 120 miljoen euro. Daarmee is hij het jongste Quote 500-lid ooit. Wordt Max straks de eerste Nederlandse Formule 1-miljardair? Zijn vermogen zal de komende jaren in ieder geval nog flink groeien, onder andere door zijn meerjarige contract bij Red Bull van circa 55 miljoen euro per jaar. Daar komen bonussen en sponsorinkomsten dan nog bij.