Geld & Carrière

Dit is de afoopsom die Ajax aan Sparta betaalde voor trainer Maurice Steijn

maurice-steijn-afkoopsom-sparta-ajax
Nieuwe trainer van Ajax Maurice Steijn. (Foto: @omroepbrabant)

Ajax bereikte gisteren een akkoord met Maurice Steijn over een contract als trainer voor drie seizoenen. Ajax moet daarvoor wel een afkoopsom betalen aan Sparta. Daar heeft Steijn nog een lopend contract voor een jaar had. Wat moet Ajax precies betalen aan Sparta? Je leest het hieronder, we verklappen vast dat het heel wat minder was dan de afkoopsom voor Alfred Schreuder, die in januari van dit jaar ontslagen werd als trainer van Ajax.

Geen Bosz, geen Knutsen, maar Steijn

De deal tussen Ajax en Steijn kwam vrij onverwacht. Eerst ging een tijd lang de naam van Peter Bosz rond, maar die tekende onlangs een contract als trainer bij PSV. Daarna onderhandelde Ajax met de Noor Kjetil Knutsen, maar die haakte af. Steijn volgt nu interim coach John Heitinga op.

Maurice Steijn is 49 jaar en werd geboren in Den Haag. Hij voetbalde tussen 1993 en 2001 voor ADO Den Haag en NAC Breda. Zijn trainerscarrière startte bij de amateurs en jeugdelftallen van ADO Den Haag. In 2010 werd hij voor het eerst hoofdtrainer, eveneens bij ADO.  Het afgelopen seizoen oogstte Steijn veel waardering als coach van Sparta. Met een bescheiden budget eindigde hij met de Rotterdamse club als zesde in de Eredivisie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Wat betaalde Ajax aan Sparta als afkoopsom voor Maurice Steijn?

Het contract van Steijn bij Sparta liep nog een jaar door. Ajax betaalde hiervoor naar verluidt een afkoopsom van € 400.000 aan Sparta. Dat is heel wat minder dan de afkoopsom van Alfred Schreuder. Ajax betaalde om Schreuder te contracteren in 2022 een afkoopsom van € 1.500.000 aan zijn toenmalige werkgever Club Brugge.

Overigens betaalde Ajax aan Schreuder zelf ook € 1.500.000, als ontslagvergoeding. Daarmee heeft Schreuder de Amsterdamse club dus in totaal € 3.000.000 gekost, nog los van zijn reguliere salaris.

Wat gaat Maurice Steijn bij Ajax verdienen?

Wat Maurice Steijn bij Ajax gaat verdienen is niet bekend gemaakt. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat het om een miljoenenbedrag gaat.  De vorige Ajax trainers, Alfred Schreuder en daarvoor Erik Ten Hag, verdienden meer dan een miljoen per jaar.

Overigens verdiende Maurice Steijn al eerder een riant salaris. Hij trainde in 2019 namelijk de club Al-Wahda in Abu Dhabi. Voetbalverslaggever Hans Kraay onthulde toen dat Steijn er ongeveer een miljoen euro als jaarsalaris verdiende.