Shang-Chi
Film & Serie

Shang-Chi is Marvel’s nieuwste film en een absoluut meesterwerk

Marvel Cinematic Universe hebben zichzelf opnieuw een dienst bewezen met de nieuwste film. De nieuwste aanwinst, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, wordt door fans gezien als ‘een van de beste Marvel films van 2021’. 17 augustus ging de film officieel in première. Als liefhebbers van films en series het perfecte excuus om wat dieper in te duiken in de nieuwste bioscoopfilm van Marvel.

Marvel Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Nu de serie Loki te zien is bij Disney+ en de film Eternals in productie is gegaan, staat Marvel’s volgende hoofdrolspeler op het punt om de harten te stelen in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. In de film neemt Shang-Chi, gespeeld door Simu Liu, het op tegen zijn vader om de kracht over de legendarische Tien Ringen te bemachtigen.

Shang-Chi staat bekend om zijn expertise in verschillende vormen van vechtsport en heeft een geschiedenis als een van de sterkste ‘niet-superhelden’ waarover in de strips wordt verteld. Althans, in de meeste van zijn verhaallijnen. In deze film lijken we verwend te worden met zijn vechtkunsten. Iets om naar uit te kijken dus.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Lovende Reacties

Het lijkt erop dat de verwachtingen van de fans volledig waargemaakt zijn geworden. Ondanks dat de officiële releasedatum van Shang-Chi pas op 3 september is, was de première al op 17 augustus. Een aantal critici deelden hun ervaringen tijdens het kijken van de film. Een specifieke tweet viel vooral op:

En dan hebben we het over Comic deskundige Brandon Davis. Hij had ook het nodige te zeggen over de film. Zo erkende hij dat de film “donkerder was dan verwacht”. Hij zei in een tweet die hij plaatste: “#ShangChi is geweldig. Deze film raakt alles wat Marvel goed doet (tempo, humor, karakter) en voegt actie toe zoals we nog nooit eerder bij MCU hebben gezien!”