marvel films en series
Film & Serie

Alle eerstvolgende Marvel films en series die in 2021 nog uitkomen

Iedereen die van Marvel houdt is op zijn wenken bediend met de veelgeprezen nieuwe bioscoopfilm Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Met zoveel titels die in de aankomende jaren gaan uitkomen kan het soms lastig zijn om bij te houden welke releases er wanneer gaan uitkomen. Hoog tijd dus om even door te nemen welke Marvel films en series er dit jaar nog gaan uitkomen.

Marvel Cinematic Universe

Met de komst van een hele hoop nieuwe titels hoeven MCU fans echter niet te vrezen over het lot van de geliefde films. Die gaan helemaal nergens heen. Marvel heeft namelijk grootse plannen die reiken tot ver in de toekomst, en wel met een heel scala aan nieuwe releasedatums.

De maand begon al goed met de bioscooprelease van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Het lijkt erop alsof er ons nog veel goeds te wachten staat voor de rest van dit jaar. Dit is een overzicht van alle Marvel films en series die dit jaar nog zullen gaan uitkomen en wanneer je ze kunt verwachten.

Marvel Cinematic Universe films en series

Spider-Man: No Way Home (17 december 2021)

De teaser die onlangs uit is gekomen van Spider-Man: No Way Home was schot in de roos. De clip bracht het hoofd van fans helemaal op hol, en zorgde voor een ontketening van fantheorieën voor wat de film in petto voor ons gaat hebben.

In de eerste beelden die zijn verschenen zie je Peter Parker (Tom Holland) die de hulp krijgt van fan-favourite Docter Strange (Benedict Cumberbatch) om de mensen te laten vergeten dat hij Spidey is nadat zijn identiteit bekend is gemaakt door Mysterio. De spreuk mislukt echter waardoor hij naar een ander universum wordt gestuurd en oog in oog komt te staan met oude bekenden.

Ms. Marvel (Disney+, eind 2021/begin 2022)

Ms. Marvel is een van de nieuwere helden die is verschenen in de MCU, en is ook erg populair gebleken onder de fans. Het lijkt erop dat we ons mogen verheugen op een zesdelige serie van Disney. In de strips wordt de tiener Kamala Khan blootgesteld aan Terrigen Mists, wat ervoor zorgt dat ze superkrachten krijgt. Ze bestrijd de misdaad door zich voor te doen als haar vroegere idool Carol Denvers.

In de Disney+-serie speelt Iman Vellani de rol van Kamala Khan, beschreven door Marvel als een ’16-jarige Pakistaan-Amerikaans meisje uit Jersey City met een affiniteit voor gaming, fanfiction en superhelden.’

Hawkeye (Disney+, 24 november 2021)

Hawkeye, gespeeld door Jeremy Renner, is sinds Avengers: Endgame niet meer te zien geweest in de films of series. Gelukkig zal de aankomende Disney+-serie fans een dieper inzicht geven in het personage Clint Barton en wat er is gebeurd nadat zijn verhaal een donkere wending nam in de laatste Avengers film.

Mede Marvel fans zullen ongetwijfeld weten waar we het over hebben. In de laatste film veranderde Hawkeye in een bloeddorstige moordmachine nadat hij zijn hele familie verloor. De serie lijkt Barton weer in een heroïsch daglicht te willen zetten. Hawkeye zal verschijnen op Disney+ op 24 november.

Eternals (5 november 2021

Eternals is de eerstvolgende film die dit jaar zal verschijnen namens MCU. Het verhaal brengt de klassieke stripboek personages samen die oorspronkelijk zijn bedacht door de legendarische stripauteur Jack Kirby. De film is geregisseerd door Chloe Zhao, de winnares van onder andere Oscar voor beste filmregisseuse, scenarioschrijfster en beste film.

De film draait om de catastrofe die is veroorzaakt door de terugkeer van de helft van de wereldbevolking in Avengers: Endgame. De dreiging dwingt de Eternals, een onsterfelijk ras van aliens, om zich na 7.000 jaar te herenigen om de mensheid te beschermen tegen hun monsterlijke rivalen.

Marvel films en series

De aankomende jaren kunnen we heel wat nieuwe Marvel films en series gaan toevoegen aan ons lijstje, en hoewel deze lijst slechts aangeeft wat er dit jaar nog uitkomt, staat er ons nog heel wat te wachten voor 2022 en ’23. Hou goed de website in de gaten om op de hoogte te blijven over wat Marvel Cinematic Universe nog allemaal voor ons in petto heeft.