Film & Serie

Marvel-film Morbius: eerst geflopt en nu grote hit op Netflix

Morbius

Marvel-films zijn mateloos populair. Films over superhelden zoals Spider-man en de Avengers zijn ware kaskrakers, en kunnen over het algemeen rekenen op positieve recensies. In het geval van Morbius was dat niet zo. De film werd op verschillende websites de grond in geboord. De verbazing was dan ook groot toen later bleek dat de film wel een succes op Netflix werd. Wij gingen er even voor zitten.

Slechte Morbius recensies

De nieuwste Marvel-film, Morbius, flopte verschrikkelijk toen deze in maart in de bioscopen verscheen. Aan de acteurs zal het niet hebben gelegen, niemand minder dan Jared Leto, Tyrese Gibson en Matt Smith vertolkte prominente rollen. Toch werd deze film slecht ontvangen en afgekraakt op websites zoals FilmTotaal en Rotten Tomatoes. Op laatstgenoemde kreeg de film een score van slechts 3.8 van de 10.

De verkoopcijfers van de box-office vielen ook erg tegen dus Sony moest lijdzaam toezien hoe Morbius flopte. Na het immense succes van de film Spider-man: No Way Home kon het bedrijf de tegenvallende cijfers wel opvangen, maar leuk is anders. Totaal onverwacht werd de film wel een regelrechte hit op Netflix, waardoor regisseur Daniel Espinosa toch nog even stiekem in zijn handen mag wrijven.

Morbius is een hit op Netflix

De reden dat Marvel-film Morbius wat slechter scoort op de ranglijsten kan komen door het feit dat de film is gemaakt zonder inmenging van de Marvel Studio’s, die we kennen van de Avengers-films, evenals Doctor Strange. Het is dus wel een Marvel-film, maar de special effects zijn niet zo spectaculair als dat we gewend zijn van de films waar de Marvel Studio’s bij betrokken zijn. Niettemin geniet de film op dit moment veel populariteit.

Gebruikers van Netflix omarmen de Morbius, waardoor deze nu op de vierde plek van best bekeken films op de streamingdienst staat. In de film zien we Michael Morbius (Jared Leto), een wetenschapper die lijdt aan en zeldzame bloedaandoening. Tijdens zijn zoektocht naar een medicijn verandert hij gedeeltelijk in een vampier. De film is nu te zien op Netflix, en we hebben de trailer hieronder een plekje gegeven.