sergio herman martini spritzante cocktail
Food & Drinks

Sergio Herman en MARTINI lanceren ready-to-serve cocktail: Spritzante

Sterrenchef Sergio Herman en het iconisch drankmerk MARTINI hebben de handen ineen geslagen. Samen hebben ze een unieke cocktail ontwikkeld, die je niet meer hoeft te shaken of stirren, maar kant-en-klaar te drinken is. De cocktail heet Spritzante en is een ode aan het Italiaanse goede leven, waar vriendschappen, eten en drinken de belangrijkste ingrediënten zijn.

Sergio Herman x Martini cocktail

Sergio Herman heeft na de verkoop van zijn aandelen in restaurant The Jane een aantal nieuwe doelen. Hij is flink aan het doorpakken met zijn handel in mosselen, heeft een nieuwe zaak en een extra Frites Atelier. Nu is het dus ook tijd voor een unieke samenwerking met Martini. Samen hebben ze de Spritzante cocktail bedacht: een ready-to-serve cocktail die doet verlangen naar la dolce vita.

Sergio Herman heeft zijn liefde voor de Italiaanse keuken nooit onder stoelen of banken geschoven. De samenwerking met Martini past dus goed bij zijn visie. De Martini Spritzante heeft de frisse smaken van grapefruit, basilicum en een vleugje vanille, met een subtiele bittere toets. Het fijnste is dat je hem rechtstreeks in een leuk glas kunt gieten en kunt drinken. Handig als je vrienden en familie over de vloer hebt.

sergio herman spritzante martini

Op pad met de master blender van Martini

Om deze cocktail te ontwikkelen is Sergio de keuken ingegaan met de master blender van Martini. Herman is dan ook trots dat hij kan bijdragen aan het rijke oeuvre van Martini. De sterrenchef geeft ook nog een tip: serveer het drankje in een wijnglas of whiskyglas en vul deze met ijs. Daar schenk je de Spritzante overheen en garneer met een wat grapefruit. Cheers!

Nu ben je natuurlijk benieuwd waar je de Spritzante kunt kopen? Je kunt de cocktail aanschaffen bij de Jumbo. Daar is hij vanaf nu in gelimiteerde oplage te koop. Een flesje Spritzante kost 12,49 euro. Drinken in een sterrensetting? Ook bij Le Pristine in Antwerpen kun je de Spritzante drinken.