mark zuckerberg storing
Tech

Dit bedrag heeft Mark Zuckerberg verloren na grootschalige storing

Veel mensen in Nederland hebben op dinsdag 4 oktober met trillende en bezweette handjes de avond doorgebracht, en wel zonder technologie (tenminste, sociale media). Vanaf 17:30 werden de eerste storingen op WhatsApp gemeld. Niet lang daarna knalde de servers van onder andere Facebook en Instagram eruit. Terwijl velen van ons zich een beetje een verliezer voelden, is Mark Zuckerberg misschien wel de grootste. Zijn bedrijf verloor een gigantisch bedrag door de storing.

Gigantisch verlies

Op dinsdag 4 oktober kregen mensen over de hele wereld te maken met een totale black-out op sociale media. Dit heeft ervoor gezorgd dat het vermogen van Mark Zuckerberg gigantisch gedaald is. Facebook, Instagram, Facebook Messenger en WhatsApp lagen enkele uren plat vanwege zogenaamde ‘netwerkproblemen’.

Hoewel alle sociale media diensten weer online zijn, is de financiële schade gigantisch. Bloomberg deed onderzoek naar dit verlies, en kwam met een shockerend cijfer. Volgens het onderzoeksbureau is het vermogen van de miljardair met maar liefst 7 miljard dollar gezakt.

Gezakt op de lijst van rijkste personen

Ook de Facebook-aandelen zagen een enorme uitverkoop als gevolg van de black-out. Investeerders wisten niet hoe snel ze hun aandelen moesten verkopen. Dit nieuws betekende dat Zuckerberg twee plaatsen zakte op de lijst van de rijkste personen. Hij staat nu op de vijfde plek, achter Microsoft magnaat Bill Gates.

De absolute nummer één op de lijst blijft natuurlijk Tesla eigenaar Elon Musk met een geschat vermogen van net geen 200 miljard dollar. De 51-jarige Zuid-Afrikaan is een naam die de afgelopen jaren veelvoudig in het nieuws is geweest. Bijvoorbeeld toen hij bekend maakte dat je met Bitcoin Tesla auto’s kon kopen.

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mark Zuckerberg (@zuck)