mark rutte auto
Geld & Carrière

In deze opvallende auto rijdt Mark Rutte

In Nederland zijn we over het algemeen enorm nuchter. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Waar ministers in het buitenland in de meest luxe auto’s rijden, rijdt onze Mark Rutte voornamelijk op de fiets naar werk. Maar de beste man heeft ook een auto in bezit: een Saab 9-3.

De Saab 9-3 van Mark Rutte

Meestal kiest onze premier voor de fiets. Op dagen van kou, wind, regen of sneeuw kiest hij echter voor deze Saab 9-3. Zijn (on)opvallende auto die hem op de plaats van bestemming brengt.

Een Saab 9-3 is echte Nederlandse nuchterheid ten top. Sinds 2009 is deze auto in het bezit van de premier. Hoeveel kilometer er op de teller staat weten we niet, we verwachten echter niet mega veel. De Saab is donkergrijs, heeft een 1,8-liter benzinemotor en heeft 122 pk onder de kap. Binnen 12 seconden zit je op de 200 km/u.

Prijs van de auto

De prijs is ook erg schappelijk voor een minister president. Tweedehands staan enkele Saab 9-3-versies momenteel te koop voor ongeveer 1000 euro. Op het moment dat Rutte de auto kocht lag de prijs tussen de 30.000 en 55.000 euro. Hij heeft de auto op de kop getikt voor 32.000 euro. Prima prijsje voor een politicus.

Een grappig feitje: de fiets van Mark Rutte is op dit moment waarschijnlijk meer waard dan zijn auto. Bekijk hieronder enkele foto’s van de trouwe vierwieler van onze premier:

saab, auto, mark, rutte

saab auto mark rutte 1

saab, auto, mark, rutte 2

saab, auto, mark, rutte 3