Media

Utrecht opent eerste Mario Kart-baan van Nederland

mario, kart, real, life

Mario Kart is een van de meest legendarische games aller tijden. Iedereen heeft dit in zijn jeugd gespeeld. Van de Nintendo 64 tot de Game Boy, het is en blijft een mooi spel. Groot nieuws voor alle diehard-fans: er komt een indoor kartbaan in Utrecht die wel heel veel weg heeft van Mario Kart!

Real life Mario Kart

The Team Building, een Utrechts bedrijf, is op dit moment bezig met het uitrollen van een Mario Kart-achtige kartbaan aan de Admiraal Helfrichlaan. Vanwege het coronavirus laat de opening helaas nog even op zich wachten en is deze naar verschoven naar 1 september. Fingers crossed dus!

Het openen van dit parcours, inclusief hindernissen, is heel erg uniek. Het is namelijk de eerste kartbaan inclusief obstakels. Dit is een perfect vriendenuitje! House of Karts Utrecht is niet te vergelijken met het reguliere karten. Het draait namelijk niet perse alleen om de snelste ronde tijd maar om de meest punten.

mario, kart, house, of, karts

House of Karts

De ervaring heet House of Karts en de baan doet z’n naam eer aan. Verzamel diamanten om een nog snellere rondetijd neer te zetten. Samen met het rook, licht en geluidseffecten maakt dit House of Karts tot een hele toffe ervaring.

Zo zijn de elektrisch aangedreven drift karts speciaal ontwikkeld om strak door de bochten te kunnen driften. Ook herkennen deze karts markeringen op de baan, waardoor je kart sneller of juist langzamer gaat. Net zoals de boost pads in Mario Kart!

mario kart utrecht th team building 1

Als bestuurder van de kart heb je ook ‘wapens’ tot je beschikking. Daarmee kan je tijdens het rijden op elkaar schieten en verzamel je extra punten. Wanneer je geraakt wordt verlies je niet alleen punten, maar je drift kart gaat ook nog eens langzamer. Dit alles bij elkaar maakt House of Karts een unieke en interactieve ervaring.

Je kunt op de site van The Team Building alvast kaartjes in de voorverkoop halen. De kaarten zijn 17.50 euro pp voor 1 heat en 30 euro pp voor 2 volledige heats. Ben jij de nieuwe Mario Verstappen?

mario kart utrecht th team building 2

Beelden: The Team Building