Je kunt binnenkort real-life Mario Kart spelen in Utrecht
Tech

Je kunt binnenkort real-life Mario Kart spelen in Utrecht

Wij schreven vorig jaar al over deze real life Mario kartbaan in Amerika. Dit bericht werd extreem veel gedeeld en ging het hele internet over. Geen wonder natuurlijk, wie zou het nou niet geweldig vinden om je voor even te verplaatsen in Mario, Luigi of Toad? Het mooiste nieuws is dat dit binnenkort werkelijkheid gaat worden in ons eigen kikkerlandje.

Real-life Mario Kart in Utrecht

Vanaf volgend jaar kun je namelijk racen, driften en elkaar gek maken op deze indoor kartbaan in Utrecht. Bij Crazy Karts Utrecht hebben ze namelijk de baan tot het einde van het jaar gesloten om alles in de puntjes te perfectioneren. Ook zijn ze bezig met een aantal nieuwe karts die de ervaring nog beter zullen maken. Als je de baan ziet is dat het wachten meer dan waard.

Je kent Mario Kart natuurlijk van de gele sterren die je moet verzamelen. Bij Crazy Karts hebben ze iets soortgelijks bedacht. Je kunt namelijk gele kruizen vinden op jouw weg naar de finish. Deze gele kruizen kunnen obstakels worden op jouw weg naar de nummer 1 positie. Ook kun je diamanten verzamelen, hoe meer je er pakt hoe meer secondes er van jouw rondetijd af gaat.

Je kunt binnenkort real-life Mario Kart spelen in Utrecht

Nieuwe Karts en innovatieve kartbaan

Toch is de rondetijd niet het belangrijkste op deze kart baan. Het draait namelijk voornamelijk om het behalen van de meeste punten. De nieuwe karts herkennen, door innovatieve technologie, de tekens op de baan. Als je over een verkeerd teken bent gereden? Dan zal jouw kart minder snel rijden. Rijd je over een pijl? Dan heb je een mega boost van 3 seconden. Ook kun je dus punten pakken waarmee je de wedstrijd kunt winnen.

De baan is nog vol in ontwikkeling en zal iedereen verbazen. De 90 meter lange racebaan heeft namelijk rook, licht en geluidseffecten. Allemaal unieke facetten die we nog nooit op een Nederlandse kartbaan hebben gezien. Vanaf 2021 kun je deze toffe activiteit bij Crazy Karts in Utrecht boeken!