mariah_carey
Geld & Carrière

Zoveel verdient Mariah Carey ieder jaar met ‘All I Want For Christmas Is You’

Elk jaar geven we bakken met geld uit aan kerst. Maar er zijn ook mensen die wat slimmer omgaan met hun geld en passief inkomen opbouwen. Mariah Carey heeft deze tactiek volledig uitgespeeld. De zangeres verdient namelijk elke winter miljoenen zonder dat ze er meer iets voor hoeft te doen. Het geheim: royalties, royalties, royalties.

De kersthit van Mariah Carey

Mariah Carey scoorde met ‘All I Want For Christmas Is You’ misschien wel de grootste kersthit aller tijden. Ze schijnt het nummer in slechts 15 minuten te hebben geschreven. Dat is een heel erg lekker salaris als je gaat terugrekenen wat haar dit allemaal heeft opgeleverd.

Oke, zijn jullie er klaar voor? Alleen al in Nederland zijn de royalty’s van het nummer 200.000 euro waard. In Groot-Brittannië leverde haar dit 450.000 euro op. Wereldwijd? Volgens The Economist heeft ze al 60 miljoen dollar aan het nummer verdiend. En inderdaad: we hebben het alleen over dit ene nummer.

mariah_carey_geld

Wij denken echter dat The Economist zuinig is met deze schatting. Het nummer wordt tijdens kerst namelijk echt overal gedraaid. Als het in Nederland al 250.000 oplevert moet het totaalbedrag een stuk hoger uitkomen. Best een prima idee van Mariah om dit nummer te zingen dus.

Naast deze royalty’s is Spotify natuurlijk ook nog een inkomstenbron voor de zangeres. Alles bij elkaar zal dit nummer haar dus meer dan 100 miljoen opgeleverd hebben denken wij. Tijd dat wij ook maar eens een kersthit gaan bedenken. Iemand suggesties?