mannen zieker aanstelleritis
Media

Geen aanstelleritis: mannen zijn echt heftiger ziek dan vrouwen

Lig jij er als man helemaal af als je ziek bent? Voel je je dan heel erg zielig en heb je echt verzorging nodig? Daar hoef je je voortaan niet meer voor te schamen. Het is namelijk geen kwestie van aanstelleritis. Mannen voelen zich serieus een stuk ellendiger als ze last hebben van griep of verkoudheid.

Mannen heftiger last van ziekigheid

Er zijn namelijk eindelijk serieuze aanwijzingen gevonden dat dit gerucht waar is. Mannen hebben namelijk, volgens Canadese huisartsgeneeskundige Kyle Sue, een zwakker afweersysteem tegen luchtwegenvirussen. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken waar mannelijke cellen, die besmet zijn met het griepvirus, zijn besprenkeld met het vrouwelijke oestrogeen.

Deze cellen herstelden zichtbaar sneller en beter door dit vrouwelijke oestrogeen. De hormonen van een vrouw beschermen dus extra tegen luchtwegeninfecties. Oneerlijk maar waar. Dit is baanbrekend onderzoek als je het ons vraagt.

mannen zieker griep

Hoe gaan we hier me om?

Maar wat moeten we precies met dit onderzoek? Ten eerste kun je dit als bewijs tonen als mensen denken dat je je aanstelt. Ten tweede is het de bedoeling dat verzorgers wat harder hun best doen voor mannen.

De mannelijke auteur van dit onderzoek zegt hierover het volgende: ‘De mannelijke auteurs van dit onderzoek concluderen dat verzorgers wat harder voor ons moeten lopen, zodat er in toekomst weer kastjes kunnen worden opgehangen, auto’s worden onderhouden en voetbalstadions worden gevuld’, aldus Sue.’