Life

Mannen vs vrouwen: verschillen op autogebied?

Mannen vs vrouwen verschillen op autogebied

Ga je een nieuwe auto kopen? De kans is groot dat een vrouw voor een andere auto kiest dan een man. Een vrouw wil vaak een compacte auto waarbij duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid centraal staat. Mannen vinden technische snufjes en snelheid ook interessant, maar mannen trekken daar minder veel waarde aan. Mannen zijn in het algemeen meer geïnteresseerd in auto’s en alles wat daarbij komt kijken.

Terwijl vrouwen langer bezig zijn met inkoopproces. Zowel de mannen als de vrouwen vinden het product en de prijs het belangrijkste, daar draait het natuurlijk om. Het onderhoud, de garantie en de kilometerstand zijn belangrijke zaken die allemaal worden meegenomen. Ben je benieuwd waar je nog meer aan moet denken bij het aanschaffen van een nieuwe auto? We vertellen het hier.

Kenteken op naam zetten

Bij het kopen van een nieuwe auto is het verstandig om het kenteken meteen op naam te zetten. De meeste autodealers en bedrijven kunnen dat meteen doen. Van 1 januari 2014 krijg je hiervoor een pasje met daarin een chip. Daarvoor werden papieren kentekenbewijzen gemaakt. Deze zijn wel nog geldig, maar worden niet meer nieuw gemaakt.

De koper moet zich legitimeren bij een autobedrijf met RDW-erkenning om alles in te voeren voor het kentekenbord. Heeft het autobedrijf waar je de auto koopt geen RDW-erkenning en is het een particulier? Het moet dan geregeld worden via een postbedrijf en officieel opgestuurd worden.

Autoverzekering regelen

Ga een autoverzekering afsluiten voordat je met de auto de weg opgaat. De verzekering wil bepaalde persoonlijke zaken van je weten om te bepalen hoe hoog je premie wordt. De WA-verzekering is voor iedereen verplicht in Nederland. De schade die je aan een ander toebrengt wordt verzekerd. De schade aan je eigen auto is wel voor eigen rekening. Wil je dat liever ook verzekeren?

Kies dan voor een allriskverzekering, schade aan je eigen auto hoort nu ook bij de verzekering. Er is altijd een bedrag aan eigen risico. Schade kost je altijd wel iets van geld, maar je kunt deze eigen risico soms wel afkopen. De tussenvorm is WA-extra; zowel de schade van de tegenpartij is verzekerd als de schade aan je eigen auto, wat overmacht is. Denk aan diefstal, stormschade of brand.

Mannen hebben meer schadejaren dan vrouwen, maar dat komt omdat ze ook eerder een auto aanschaffen. De schadejaren zijn bij mannen namelijk sneller negatief. Ga eens de autoverzekering vergelijken zodat je een verstandige keuze maakt.