mannen brunettes of blondines
Life

Dilemma: houden mannen meer van brunettes of blondines?

Schoonheid is objectief. Maar houden mannen nu meer van brunettes of toch van blondines? De ene persoon houdt meer van iemand met blauwe ogen dan iemand met bruine ogen. Dat geldt ook voor haarkleur. In veel gevallen wordt dit bepaald door de maatstaf die de maatschappij legt op schoonheid. Dit zie je vaak terug in magazines, media en tegenwoordig ook op veel sociale media. Het is nou eenmaal een kwestie van smaak.

Brunettes of toch blondines?

Toch suggereert een nieuw onderzoek anders. als een man de voorkeur heeft aan een brunette, betekent natuurlijk niet dat hij niet wakker wil worden naast iemand als Sterre Haenbeukers. Andersom zouden mannen die altijd zeggen liever een blondine te willen, nee zeggen tegen iemand als Yolanthe Cabau (en geef ze eens ongelijk).

Maar waar vallen mannen nou vaker op, brunettes of blondines? Waarschijnlijk zal je als lezer denken dat het antwoord op die vraag ‘blond’ is, maar niets is minder waar. Uit een recent gepubliceerd onderzoek blijkt toch dat mannen bruin haar het meest aantrekkelijk vinden. De reden?

Seksueel aantrekkelijker door haarkleur

Vrouwen met bruin haar zouden namelijk vaker seksueel aantrekkelijker gevonden worden door 60% van de mannen. Maar het antwoord is niet zo simpel als dat we doen vermoeden. Het experiment ging namelijk verder dan dat. Een vrouw ging iedere avond met een andere kleur pruik alleen aan een bar zitten.

En daarbij werd gekeken hoe vaak een vrouw gemiddeld werd aangesproken. Het resultaat was opmerkelijk: Als blondine werd de vrouw het meest aangesproken (60%). Maar er werd ook een ander experiment uitgevoerd waarbij mannen een foto te zien kregen van één vrouw met verschillende haarkleuren.

Brunettes of blondines

Brunettes vaker gezien als meer serieuzere partners

En bij dat experiment kozen mannen vaker voor de vrouw met de bruine haren. De onderzoekers suggereerden dat het kwam omdat blonde vrouwen meer ‘needy’ overkomen. Ze zouden makkelijker benaderbaar zijn, er jonger uitzien, maar minder serieus genomen worden. Brunettes worden dus vaker gezien als serieuze partners. De mooiste blondines en brunettes zien? Lees ook eens één van deze artikelen: