Doorbraak in mannelijke anticonceptie een jacuzzi voor je kroonjuwelen thumb
Health

Doorbraak in mannelijke anticonceptie: een jacuzzi voor je kroonjuwelen

Een Duitse ontwerper heeft een ‘nieuwe manier van mannelijke anticonceptie’ bedacht, waarbij de gebruiker zijn kroonjuwelen in een jacuzzi dompelt, zodat ultrasone golven de regeneratie van de zaadcellen tijdelijk stopt. Over technologische ontwikkelingen gesproken.

COSO jacuzzi

Het COSO-apparaat is bedacht door design student Rebecca Weiss, die de prestigieuze James Dyson Award voor het product won. Het op echografie gebaseerde anticonceptiemiddel voor mannen ‘stopt de spermatogenese’ en kan thuis worden gebruikt nadat het met de hulp van een arts is ingesteld op basis van de grootte van de testikels.

mannelijke anticonceptie jacuzzi

Als de gebruiker de gadget wilt gebruiken vult diegene hem eenvoudigweg met water en zet het apparaat aan. Wanneer de ideale temperatuur bereikt is laat je je klootjes er voorzichtig in hangen. Vervolgens zullen de ultrasone golven hun werk doen en de productie tijdelijk stopzetten.

Op de James Dyson Award website wordt er het volgende over gezegd: “Wanneer COSO klaar is voor de behandeling spreidt de gebruiker zijn benen en gaat zitten om vervolgens zijn testikels in de jacuzzi te plaatsen. Het ultrasone proces duurt slechts enkele minuten. De resterende tijd kan realtime worden gevolgd via de COSO-app.

Mannelijke anticonceptie

Rebecca Weiss vertelde over hoe ze haar inspiratie kreeg: “Ongeveer een jaar geleden kreeg ik de diagnose baarmoederhalskanker als gevolg van anticonceptie met de pil. Toen mijn partner en ik op zoek waren naar een alternatieve methode, werden we ons bewust van het gebrek aan anticonceptie voor mannen.”

“En dit is een probleem wat veel mensen treft. Dat blijkt ook uit de huidige groeiende publieke discussie over het gebrek aan mannelijke anticonceptie, dus besloot ik me bezig te houden met de ontwikkeling van mannelijke anticonceptie in mijn masterscriptie in Industrial Design aan de Technische Universiteit in München.”

Als de COSO daadwerkelijk goedgekeurd gaat worden kan Rebecca Weiss uitkijken naar een roemrijke toekomst. Een warme jacuzzi voor je twee jongeheren en tegelijk beschermt worden tegen zwangerschappen? Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is de kans aanwezig dat dit de toekomst gaat worden van mannelijke anticonceptie. Wat een wereld.