Manlys Trips Tips Waarom Tel Aviv bovenaan je to do list moet staan
Travel

Manly’s Trips & Tips: Waarom Tel Aviv bovenaan je to-do list moet staan

De zomer komt er aan en wellicht heb je al een vakantie geboekt. Als je nog geen vakantie hebt geboekt dan is dit dé tip voor komende zomer: het bruisende en altijd energieke Tel Aviv in Israel. Een verborgen parel waar wij vorig jaar waren en alle verwachtingen heeft overtroffen. Manly neemt jou mee naar de tofste hotspots van deze prachtige stad en omgeving.

Tel Aviv is misschien niet de eerste de beste stad die in jou opkomt en dat maakt het juist extra leuk. Op slechts een paar uur vliegen ligt namelijk een verborgen parel waar je u tegen zegt. Het heeft een strand en boulevard zoals die van Barcelona, een keuken die je kan meten aan die van Parijs, tech hotspots zoals in Tokyo, de mooiste vrouwen en is op een steenworp afstand van het heilig Jerusalem en de dode zee. Kortom: een echte must see voor de avonturier.

Om jou te overtuigen en een beetje een inzicht te geven wat Tel Aviv allemaal te bieden heeft, hebben wij de hoogtepunten op een rijtje gezet.

Old Jaffa

Jaffa betekend in het Hebreeuws Mooi en doet z’n naam zeker eer aan. Waar de rest van Tel Aviv erg modern en hip is, is dit juist een oud en mysterieus gedeelte. Loop door de smalle straatjes en verdwaal op de marktjes met heerlijk eten.

Manlys Trips Tips Waarom Tel Aviv bovenaan je to do list moet staan 2

Surfen en sporten op het strand

Wat mij enorm verbaasde is dat je prima kunt surfen aan de Mediterrane zee van Tel Aviv. Met meerdere surf hostels en een chille vibe heeft dit strand iets weg van Barcelona. In de zomer is het erg druk en wordt de nationale sport gespeeld: Matkot, het overspelen met batjes en een balletje.

Manlys Trips Tips Waarom Tel Aviv bovenaan je to do list moet staan 1

Carmel Market

De Carmel Market is gevestigd in een levendige en hippe buurt. Je vindt hier voornamelijk veel street art. Er zijn diverse restaurantjes, winkeltjes en barretjes.

De markt zelf is leuk om te bezoeken: je vindt hier veel fruit (afkomstig uit Israël), groenten en andere etenswaren. Maar ook voor andere zaken zoals kleding kun je er terecht. Dit is echt een hotspot onder locals.

Manlys Trips Tips Waarom Tel Aviv bovenaan je to do list moet staan 3

Uitgaan

Zin in een feestje? Tel Aviv leeft altijd. Vooral in de zomer zijn overal feestjes en al in de middag beginnen mensen met cocktails op het strand. Je ziet de mooiste vrouwen en je hebt er clubs met vele soorten muziek. Neem wel een flinke zak buit mee want Tel Aviv is niet goedkoop.

Zoek vooral naar Rooftop feestjes die tot de vroege uurtjes doorgaan. Ook een aanrader zijn de beach parties waarbij je met het zand tussen je tenen geniet van de lekkerste drankjes, hapjes en live muziek.

Manlys Trips Tips Waarom Tel Aviv bovenaan je to do list moet staan

Jerusalem

Ben je in de buurt dan moet je eigenlijk wel een dagje Jerusalem bekijken. Met alle historie en bijzondere plekken is dit een perfecte balans tussen uitgaan, chillen en beetje cultuur snuiven.

De sfeer is zo apart en je proeft aan alles dat deze plek heel bijzonder is voor veel mensen. Bezoek de tempels en doe een ondergrondse tour, super vet! Ook een broodje Hummus mag je niet overslaan in Jerusalem, check hiervoor de Yehuda markt.

Manlys Trips Tips Waarom Tel Aviv bovenaan je to do list moet staan 5

Dode zee

Om de reis helemaal af te maken is de dode zee echt een aanrader. Het gevoel van blijven drijven is gewoon zo bizar en de hele plek heeft iets magisch. Het is het laagst gelegen meer op de wereld en grenst aan Jordanië. Neem een modderbad, drijf een beetje rond en je kunt helemaal zen terug naar huis.