Manly’s Hotspots Suppen bij de SUP SUP CLUB
Life

Manly’s Hotspots: Suppen bij de SUP SUP CLUB

De afgelopen maanden voelde het soms alsof we Nederland opnieuw hebben ontdekt. Alsof alles even stil staat en we meer tijd hebben om eens goed om ons heen te kijken. Soms voelde het zelfs een beetje als een vakantie in je eigen stad. Veel mensen hebben daarom de afgelopen tijd ook nieuwe hobby’s ontdekt. Afgelopen maand hebben wij onze nieuwe favoriete hobby gevonden bij de Sup Sup Club. Je kunt hier namelijk op een hele bijzondere en sportieve manier zowel Amsterdam als Utrecht ontdekken, namelijk op een stand-up paddle board, ook wel bekend als Suppen.

Wat is suppen?

Suppen is een sport voor lichaam en geest. Je staat op een board met een paddle in je handen. Door middel van de paddle beweeg je over het water en duw je jezelf vooruit. Ziet er makkelijk uit? Onderschat suppen niet! Door deze beweging is het namelijk echt een combinatie van krachtsport en cardio. Daarnaast geniet je tegelijkertijd van het water en alles wat je om je heen ziet. Suppen is het perfecte uitje met vrienden of een origineel idee voor een date.

Sup Sup Club

De Sup Sup Club is opgericht door presentator Sol Wortelboer en zijn vrouw Rosanne. Vanuit een hobby is in eerste instantie de Sup Club in Amsterdam ontstaan. Dankzij groot succes is er onlangs ook een vestiging in Utrecht geopend. Je kunt hier sup-lessen nemen, zelf lekker rond suppen door de grachten en natuur of op een expeditie gaan. Een echte avonturier kiest natuurlijk voor een expeditie. Manly voegde de daad bij het woord en ging mee op een sunrise expeditie.

Suppen bij Sup Sup Club Amsterdam Utrecht
Foto: SUP SUP CLUB

Sup-expedities

Een sunrise expeditie houdt in dat je om 6 uur in een groepje samenkomt om tijdens het suppen de zon op te zien komen in een muisstille stad. Een betere start van je dag bestaat simpelweg niet. Lig jij om 6 uur nog liever op één oor? Je kunt natuurlijk ook een avondtocht maken als de zon ondergaat, minstens net zo mooi. Daarnaast kan je natuurlijk ook zelf een board en peddle huren en op een zelfgekozen tijdstip de stad via het water verkennen.

Suppen in Amsterdam en Utrecht

De Sup Sup Club zit momenteel in Amsterdam en sinds kort in Utrecht. Beide steden hebben hun eigen unieke vibe en omgeving. Voor meer info, of om direct een sessie boeken, kun je terecht op de website van de Sup Sup Club. Vergeet vooral geen droge kleding mee te nemen voor het geval dat je jouw evenwicht verliest of zin hebt in een verfrissende duik. Check de video hieronder voor een sfeerimpressie!

https://www.youtube.com/watch?v=y4d__fSPZzE